ČEKA NAS SPORNA KAMPANJA / Pritisak na predsjednicu sa svih strana: hoće li Grabar-Kitarović utjecati na ishod izbora?

Predsjednica Republike nakon povratka iz Kine vratila se uobičajenim aktivnostima. A u tim aktivnostima - poručuju iz SDP-a ne bi trebalo biti sudjelovanje u kampanji na strani HDZ-a. Prisnažio je i sam premijer i šef SDP-a koji misli da bi se predsjednik trebao birati u parlamentu

21.10.2015.
19:23
VOYO logo

Izborna je igra otpočela, a s njom i izborne igrice. Među igračima neki bi željeli vidjeti Kolindu Grabar-Kitarović, a neki - uopće ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću biti vrlo otvoren, očekujem da se predsjednica ne miješa u kampanju", jasan je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Grčićev stranački šef ne samo da predsjednicu ne želi u kampanji nego priželjkuje potpuno uklanjanje utjecaja predsjednika u politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ne vidim uopće smisao te dužnosti, dakle, predsjednika Republike. Mislim da je došlo vrijeme da se predsjednika bira u parlamentu", rekao je Zoran Milanović u razgovoru za Jabuka TV.

Od povratka s međunarodne turneje - Kolinda Grabar Kitarović izbjegava politiku. Drži se uglavnom gospodarskih tema. No, koliko će i tu moći učiniti ako joj SDP, osvoji li vlast, dodatno smanji ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednica tu može puno pomoći upravo promicanjem hrvatskih proizvoda u svijetu to je ono što sam radila i u Kini, postigli smo odlične političke dogovore i sad je na vladi da provede i da u okviru svoje izvršne vlasti napravi takve uvjete koji će omogućiti našim proizvodima da budu konkurentniji", poručuje predsjednica.

I ako je predsjednica suzdržana, njena bivša stranka nije. Milanović, kažu, neprestano provocitra predsjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo sada u panici i nervozi želio bi i ukinuti funkciju predsjednice. To se sigurno neće dogoditi. Naša poruka njemu i građanima je - puno je lakše i brže na izborima promjeniti Zorana Milanovića, nego mijenjati Ustav i redefinirati poziciju predsjedice RH", rekao je Gordan Jandroković.

A kako bi izborna igra bila što transparentnija GONG je pozvao predsjednicu da čim prije objavi po kojoj će proceduri nakon izbora odrediti mandatara Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je krenulo puno bi toga moglo biti sporno u kampanji koja je upravo počela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo