Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Prijetili obitelji

'Privatne' plaže nisu dosta, okupirali su cijeli otok: Talijanski turisti agresivno napali obitelj Blaćanina i urlali: 'Ovo je naš otok!'

Policajci su rekli da su im gosti davali nekakve papire na kojima piše da su iznajmili cijeli otok, na što su im oni objasnili da to nema smisla

Image
Foto: Google Maps
RTL Vijesti/ 23.8.2021. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Portal Morski.hr već cijelo ljeto donosi priče o uzurpaciji javnog dobra od strane iznajmljivača koji plaže proglašavaju privatnima, no priča koju su objavili u ponedjeljak navečer je korak dalje. Obratio im se, naime, uznemireni Blaćanin koji je nedjelju odlučio provesti s obitelji na otočiću Pločica, na kojem se nalazi svjetionik koji se daje u najam.

Otočić se nalazi u Korčulanskom kanalu, a tome Blaćaninu nije prvi put da se tamo dolazi kupati s obitelji. Naprotiv, to im je tradicija, no ono što je doživio u nedjelju graniči s terorističkim činom, koji će, u najblažu ruku, morati završiti kaznenom prijavom, piše Morski.hr.

"Upozoravam sve koji vole ploviti po moru da ukoliko žele izbjeći probleme, neka zaobilaze otok Pločica do završetka turističke sezone. Izgleda da je postao privatan otok!", rekao je za taj portal napadnuti građanin i ispričao cijelu priču:

"Jučer u nedjelju 22.08 2021 g. oko podneva sam došao na spomenuti otok sa suprugom, četverogodišnjim djetetom i prijateljicom, ne bi li se okupali, kako je čamac relativno mali (5m) privezao sam se tik do samog navoza koji je je još za vrijeme Austro-Ugarske napravljen za potrebe izvlačenja čamca svjetioničara, a kako ne bi zauzeo mjesto na koje inače dolazi dostava potrepština za goste koji povremeno iznajme zgradu svjetionika udaljenu oko 300m zapadno od priveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Ograničenje opće upotrebe

Ne dajte se tjerati: Ovo je 18 plaža u Hrvatskoj s mogućnošću naplate ulaza!

Image
Ograničenje opće upotrebe

Ne dajte se tjerati: Ovo je 18 plaža u Hrvatskoj s mogućnošću naplate ulaza!

Uglavnom sve kao i po običaju. Pošto smo primjetili da se dotični gosti (Talijani) tu kupaju, udaljili smo se od čamca nekih 150 metara u suprotnom smjeru,  tj. na istok, kako bi imali svoj mir,  ja plivajući a ostali hodajući uz samo more.

Međutim nakon nekih 20 minuta jedan od gostiju je došao do nas vičući i prijeteći da smjesta odemo jer je to privatan otok i da nemamo nikakvo pravo tu se kupati ili sunčati, pitam ga tko si ti, on kaže: Vlasnik!!!

Upravo se čita

Image
vremena je malo...

Varaždinski ponos ovršen i blokiran... Čak 800 radnika Varteksa nije se vratilo na posao nakon kolektivnog

Blaćanin je kazao da je turistu pokušao objasniti da je u krivu, no da je on bio toliko agresivan da nikakvo obašnjenje nije prihvaćao.

"Dijete mi je počelo plakati"

"Rekao sam da ne namjeravam otići, da bi se on potom pokupio i s ostalima krenuo prema kući. Nakon 20 minuta vratio sa još njih četvero te su počeli odvezivati čamac, pri čemu sam ih spriječio vičući sa udaljenosti oko 80 metara da ne diraju tuđu imovinu, i da će snosit posljedice. Tada su svi počeli vikati i prijetiti  toliko da mi je dijete počelo plakati", priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Zatim su se ponovo zaputili prema kući i ukrali suprugin kupaći kostim koji je bio na čamcu. Nisam mogao snimiti ništa jer su mobiteli ostali u čamcu, a ko je mogao misliti da bi se nešto ovako moglo dogodit. Čim sam došao do mobitela pozvao sam policiju. Potpuno su nam upropastili dan i izlet, a dijete je umjesto zabave doživilo traume. U međuvremenu sam saznao da su i oni pozvali policiju i to, zamislite, radi neovlaštenog dolaska na otok!!!"

"I sad vas ja pitam tko je ovdje odgovoran i jeli moguće da se ovo događa u 2021 godini?", pita se i kaže da su mu policajci rekli da su im gosti davali nekakve papire na kojima piše da su iznajmili cijeli otok, na što su im oni objasnili da to nema smisla.

Dodao je da je razgovarao i s uredom za nadzor pomorskog dobra Dubrovačko-neretvanske županije Dubrovnik, odakle mu je rečeno da nikava koncesija nije izdana na otočiću Pločici.

Morski.hr navodi kako se na otočiću iznajmljuje apartman unutar zgrade svjetionika, ne dvorište, ne ni cijela zgrada (jer služi kao objekt sigurnosti plovidbe), ne plaža ni ikakvo pomorsko dobro, a pogotovo ne čitav otok, te poziva sve da ako se nađu u sličnoj situaciji obavezno pozovu policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL Vijesti/ 23.8.2021. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
vrlo ozbiljna prijetnja

Na Hvaru se nekontrolirano širi opasna invazivna biljka koja kod ljudi može izazvati paralizu i miokarditis

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba