RAZLOG ZA BRIGU / Problem postaje sve veći: Čopori pasa lutalica u Belišću vladaju rotorom i napadaju građane

Posebno je opasno na području rotora kod naselja Mitrovica na izlazu iz Belišća

14.3.2019.
7:00
VOYO logo

Čopori pasa lutalica koji napadaju ljude velik su problem u Belišću. No, budući da nema azila za napuštene životinje problem postaje sve veći.

Neometano izlaze na cestu. Kreću se među djecom. Laju na bicikliste. Ali i grizu. Mještani su u strahu - nekim danima ima ih i više, a tada su, u čoporu, posebno agresivni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Belišće radi na tom problemu, ali kako nemaju vlastiti Azil, pomoć su potražili u Azilu za napuštene životinje u Nemetinu, no tu suradnju, Udruga Pobjede koja skrbi o Azilu, morala je odbiti jer i sami su prenapučeni.

"Azil ima kapacitet od 180 pasa. Trenutno na listi čekanja za ulaz u Azil postoji 30 pasa. Prioritet imaju trudne ženke. Kujice u tjeranju ili psi koji su agresivni'', objašnjava Maša Riznić iz udruge Pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz udruge sugeriraju bolju provedbu zakona koja nalaže kastraciju pasa, kontrolu mikročipiranja: "Apeliram kako na grad Belišće tako i na grad Osijek i na sve ostale jedinice lokalnih samouprava da to naprave što prije kako bi se populacija pasa svela pod kontrolu".

Jer dok se to ne učini, Belišćani će i dalje i širokom luku zaobilaziti pse uz cestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo