OBJAVILA EK / Pročitajte dokument! Šuica u 'europskoj' imovinskoj kartici upisala 5 nekretnina, dionice HT-a...

Image
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL, Twitter/Dubravka Šuica

Gotovo sve nekretnine su u vlasništvu supruga Dubravke Šuice, Stijepe Šuice

30.9.2019.
12:55
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL, Twitter/Dubravka Šuica
VOYO logo

Imovina hrvatske kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju, Dubravke Šuice, posljednjih dana izazvala je svađu između premijera Andreja Plenkovića i HDZ-a s jedne i nevladine udruge GONG i SDP-a s druge strane. 

Sve je počelo kada je GONG javno pozvao europarlamentarce da Šuici postave pitanje oko njezine imovine. Među pitanjima koje su željeli da europarlamentarci postave Šuici bilo je i kako je kao državna službenica stekla imovinu koju su neki mediji procijenili na više od pet milijuna eura, zašto taji nalaz porezne inspekcije o istraživanju nesrazmjera između primanja i imovine njezine obitelji i zašto su od javnosti skrivene njezine imovinske kartice s početka karijere. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

"GONG glumi neovisnu udrugu, a radi političku akciju"

Andrej Plenković je u ekskluzivnom intervju RTL-u tijekom vikenda optužio GONG da glumi neovisnu udrugu, a radi "političku akciju". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođa Šuica je, onome kome je trebala deklarirati, deklarirala sve. Kad je riječ o njenoj imovini, Suprug gospođe Šuice je gotovo 40 godina pomorac, među ostalim, kapetan duge plovidbe. Dobro? To su činjenice i fakti. Ona je sve što je trebala deklarirati deklarirala, prošla je odbor, ti dokumenti će biti na web stranici Komisije dok se ona izabere za povjerenicu", kazao je Plenković za RTL. 

S druge strane Šuica je jučer na Twitteru napisala da je "5 milijuna eura - 'fake news'" ili lažna vijest. Dio odgovora koje je postavio GONG nalazi se u dokumentu koji je Šuica potpisala 12. rujna kao kandidatkinja za ulazak u Europsku komisiju u kojem je "popisala" svu svoju imovinu i imovinu svog supruga Stijepe Šuice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dionice HT-a i Atlantske plovidbe, kuće, apartmani...

U tom dokumentu stoji da Šuica ima 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4105 eura i 63 dionice Hrvatskog telekoma vrijedne 1354 eura, dok i njezin suprug, umirovljeni kapetan, Stijepo ima još 63 dionice Hrvatskog telekoma. Gotovo sve nekretnine u imovinskog kartici Dubravke Šuice glase na njezinog supruga.

U vlasništvu bračnog para je obiteljska kuća u Dubrovniku, apartman u Zagrebu, vikendica u Blidinju u BiH, a Stijepo ima i djelomično vlasništvo na kuću i zemlju na Pelješcu, što je nasljedstvo obitelji. U njegovu vlasništvu je tvrtka za iznajmljivanje brodova Dube d.o.o. za koju Šuica u dokumentu tvrdi da je neaktivna od 2016. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije navela je i vlasništvo nad kućom u Cavtatu koja je u izgradnji od 1988. godine i koju je dobila u nasljedstvo od roditelja. Za razliku od hrvatskih imovinskih kartica u ovom dokumentu se ne navodi kvadratura i vrijednost nekretnina pa još uvijek nemamo odgovor vrijedi li imovina Dubravke Šuice zaista 5 milijuna eura, kako su pisali neki mediji.  

Cijeli dokument pročitajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike