10 VAŽNIH DETALJA / Procurile smjernice za članove Stožera Grabar-Kitarović: 'Bolja je i od Tuđmana...'

Image
Foto: vijesti.hr

'Predsjednica je radila žestoke pritiske na prethodne Vlade, poboljšala ugled Hrvatske', kažu iz njezina Stožera

31.10.2019.
18:00
vijesti.hr
VOYO logo


Za predsjedničku kampanju Kolinde Grabar-Kitarović HDZ je osnovao izborne stožere na terenu. Glavni državni inspektor Andrija Mikulić, koji je na čelu Stožera u Zagrebu, tražio je u utorak da mu Ivan Anušić, šef Nacionalnog izbornog stožera, dostavi zašto bi ljudi trebali glasovati za predsjednicu RH, a sve kako bi to proširili među glasačima. 

Anušić mu je poslao popis s deset stvari koje smatra najpozitivnijim u petogodišnjem mandatu Kolinde Grabar-Kitarović. Pod broj jedan navedeno je da "nakon 15 godina, dva mandata Stjepana Mesića te jednog Ive Josipovića, imamo svoju predsjednicu, koja se ponosi svojim podrijetlom, identitetom i državom Hrvatskom", piše Novi list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim se ističe da su "ugled i pozicija Hrvatske u svijetu danas bolji nego ikada prije". Ovo je implicitno priznanje HDZ-a da ugled Hrvatske u međunarodnoj zajednici u vrijeme Franje Tuđmana, koliko god ga oni i danas slave, nije bila bogzna kakva.

U tom je segmentu, smatraju u HDZ-u, Kolinda nadmašila čak i Tuđmana. Dobrim dijelom i time što je maknula "Hrvatsku iz 'regije' i pozicionirala nas tamo gdje oduvijek pripadamo, u Srednju Europu", napisao je Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radila je žestok pritisak na prethodne, ali i na ovu Vladu"

Četvrto dostignuće je da je "vratila dostojanstvo hrvatskim braniteljima". "Bila je i danas jest glas naroda, prošla je cijelu Hrvatsku kako bi slušala ljude i pomogla im riješiti probleme", još je jedan od navedenih uspjeha. 

"Aktivno je upozoravala na probleme s kojima se susreću hrvatski ljudi, od demografije, problema sa zdravstvenim sustavom i listama čekanja, stanja u pravosuđu itd. te je aktivno i konstruktivno nudila rješenja", još je jedna od stavki s popisa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Izbornom stožeru smatraju da je veliki plus i to što je radila žestok pritisak na Milanovićevu vladu, premijera Tihomira Oreškovića te s vremena na vrijeme napadala i Plenkovićevu vladu. 

"Kada je bilo potrebno, kritizirala je Vladu, neovisno o tome koja je ili čija je Vlada. Bila je glas ljudi, glas naroda", hvali Anušić svoju kandidatkinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skrenula pozornost javnosti na negativnu demografiju"

Također, kažu kako je pozornost javnosti skrenula na negativne demografske trendove. Ona i "aktivno lobira za naše izvoznike u inozemstvu, otvara vrata inozemnih tržišta našim poduzetnicima".

Nakon što je premjestila državnu rezidenciju "uštedjela je gotovo 30 milijuna kuna smanjivši troškove Ureda u odnosu na prethodnike". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašavaju kako je bila "istinski nadstranačka predsjednica tijekom cijelog mandata i nije dopustila da se narod dijeli nego je svojim aktivnostima otvoreno pozivala na zajedništvo, povezivala domovinsku i iseljenu Hrvatsku te nije dopustila da ideologija dijeli hrvatski narod".

"Bila je jedna od nas i ostala jedna od nas, jedina koja predstavlja sve nas", zaključio je u dopisu šef Izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo