svjedok suda u londonu / Prodanović: 'Hrvatska očekuje da Ivo Sanader u ime domoljublja kaže da je kriminalac'

Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović kazao je za RTL Danas kako je bivši hrvatski premijer u Londonu bio svjedok suda

19.4.2016.
18:48
VOYO logo

Bivši premijer Ivo Sanader svjedočio je u arbitražnom postupku koji se vodi između Hrvatske i mađarske naftne kompanije MOL u slučaju INA-e. Nakon povratka iz londona, Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović gostujući u RTL-u Danas otkrio je kako je bivši hrvatski premijer bio svjedok suda te da ne daje Hrvatskoj velike šanse u ovom postupku. 

Image
'svjedok istine' /

Hoće li Sanader svjedočiti u Londonu protiv države koju je vodio kao premijer?

Image
'svjedok istine' /

Hoće li Sanader svjedočiti u Londonu protiv države koju je vodio kao premijer?

Čiji je svjedok u Londonu bio Ivo Sanader?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Sanader je pozvao na inicijativu arbitražnog vijeća, konkretnije na poziv predsjednik arbitražnog suda. Isto kao i Petrović.

Je li Jozo Petrović uistinu jučer svjedočio? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko ja znam, jest.

Dakle, što je Sanader iskazivao u Londonu? Kaže se da je on svjedok suda, što znači da brani sebe i to se okarakteriziralo kao svjedok protiv Hrvatske? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valjda se očekuje da on u ime domoljublja kaže da je uzeo mito, da je kriminalac. Cijela priča je počela time da je država Hrvatska podnijela tužbu arbitražnom sudu gdje je glavni dokaz bila nepravomoćna presuda gospodinu Sanaderu za primanje mita. Kako znate, ta je presuda pala. Sada se očekuje da Sanader popravi poziciju Hrvatske i kaže da je on kriv.

Kome onda odgovara ovaj arbitražni sud?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatram da se Hrvatska olako upustila u ovaj postupak. Ako je glavni dokaz u prilog Hrvatskoj bila ova presuda, onda loše stoje.

25. listopada 2012. sudac Turudić naložio je Ježiću da odmah vrati pet milijuna kuna, on je obećao da će to učiniti u roku od 30 dana. Taj novac nikada nije završio u proračunu. Gdje je?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To morate pitati gospodina Ježića. Mi od tada tvrdimo da ga je on potrošio, odnosno uložio u rekapitalizaciju svojih tvrtki. 12 dana nakon što je novac sjeo na račune njegovih tvrtki, on je izvršio dokapitalizaciju gotovo u identičnim iznostima. Ako je to bio novac za Ivu Sanadera, pa zašto mu ga ne da.

Vi tvrdite da je novac nestao, a Sud nije utvrdio gdje je novac niti je taj novac završio u proračunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To Sud nije ni zanimalo. Nakon što je gospodin Ježić obećao vratiti novac Hrvatskoj u roku od 30 dana, on je na to uložio žalbu i pravnim smicalicama do dana današnjeg izbjegao je sudske pozive. Već pet godina taj novac nije sjeo u proračun. 

Je li Vama normalno da suce Ustavnog suda bira politika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vječna dilema. U ovom času, vjerujem da je to jedino rješenje jer ćemo u suprotnom imati ustavnu krizu. Načelno sam protiv jer ovim načinom pregovaranja, da ne kažem trgovine glavnih stranaka, gubi se kvaliteta. Glavna karakteristika je podobnost. Na natječaj za Ustavni sud javljaju se suci općinskih sudova. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo