ŠEF SINDIKATA PREPOROD / O profesorici iz afere 'daj 5': 'Vjerojatno će izgubiti razred. Mi to doživljavamo kao svojevrsnu kaznu'

Nakon pisma Sanje Musić Milanović ravnateljici Klasične gimnazije, podignute su ocjene njezinu sinu i drugim učenicima te se više neće mijenjati

13.7.2022.
19:44
VOYO logo

Petice ostaju petice, a škola će morati na popravni. Inspekcija je utvrdila deset propusta.

"Ništa neočekivano. Otprilike kao da dođete u bolnicu zbog zubobolje, a vratite se s 10 dijagnoza, a zub vas i dalje boli. Sve što smo očekivali to smo i dobili", kaže Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesorica matematike je rekla da je od nje "traženo da promijeni zaključne ocjene". A tko je tražio nije pitanje za prosvjetne inspektore - nego za policiju koja se uključuje.

Image
afera 'daj pet' /

Inspekcija obavila nadzor u gimnaziji kojoj je slala mail Musić Milanović: Ipak je kriva škola i profesorica

Image
afera 'daj pet' /

Inspekcija obavila nadzor u gimnaziji kojoj je slala mail Musić Milanović: Ipak je kriva škola i profesorica

"Ne može od nje tražiti, isljeđivati tko je i na koji način vršio pritisak, na koji način je od nje zahtijevano da promijeni ocjene ili ih dopisuje. Ovdje je bilo i dopisivanja", poručuje ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz osam izrečenih mjera školi, izrečen je i obvezni prekršajni nalog - dakle novčana kazna, a nastavnici matematike - pisano upozorenje. Bivša ministrica kaže neobično je da petica ostaje.

"Očito je da je ocjena ovdje promijenjena bez da se učenika pitalo, a prosvjetnoj inspekciji to ovaj put nije bilo važno. Učiteljica i ravnateljica su sada kažnjene. Mi ovdje nemamo odgovor na pitanje - može li se ocjena na taj način mijenjati", smatra bivša ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Fuchs kaže - nada se da više nikome neće pasti na pamet da utječe na ravnatelje i učitelje i da oni neće podlijegati pritiscima.

"Ja razumijem i tate i mame, ali ako su tate i mame javne osobe onda je njihovo postupanje na ovakav način dodatno strašno", smatra Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakve nepravilnosti, kaže šef Sindikata Preporod, mogu se pronaći u 9 od 10 hrvatskih škola. Hoće li na jesen ista profesorica dočekati učenike kojima je podigla ocjenu?

"Vjerojatno će nastavnica biti kažnjena tako da će izgubiti razredni odjel u kojem je do sada radila. Mi koji radimo u školama to doživljavamo kao svojevrsnu kaznu", tvrdi Stipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O aferi daj pet - prva dama Sanja Musić Milanović nije htjela ništa komentirati. Baš kao ni ravnateljica Klasične gimnazije koja čeka rezultate nadzora. Iako ih je Ministarstvo objavilo javno - u školu će stići klasično - poštom.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo