ZATRAŽILA ZAŠTITU PRAVA / Profesorici iz afere 'Daj 5' poništena opomena pred otkaz

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravke Martinić-Jerčić nije željela ništa komentirati, niti potvrditi informacije oko poništenja odluke te je uputila na web stranicu škole gdje će biti objavljeni zaključci Školskog odbora

28.9.2022.
14:41
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Članica Školskog odbora Klasične gimnazije Nadežda Čačinovič potvrdila je u srijedu da su jučer većinom glasova poništili opomenu pred otkaz profesorici matematike koja je naknadno povisila zaključene ocjene nekolicini učenika, među kojima i sinu predsjednika Republike.

"Za poništenje odluke ravnateljice Zdravke Martinić-Jerčić o opomeni pred otkaz glasala su tri predstavnika iz same škole te predstavnik roditelja, dok su protiv bila tri člana iz redova osnivača – Grada Zagreba", rekla je Hini Čačinovič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka uslijedila je nakon što je profesorica matematike od Školskog odbora zatražila zaštitu svojih prava, a nakon što joj je ravnateljica izrekla opomenu pred otkaz na prijedlog Prosvjetne inspekcije koja je u Klasičnu došla zbog afere s naknadnim mijenjanjem već zaključenih ocjena u razredu sina predsjednika Republike.

Čačinovič je istaknula da su jučer na sjednici Školskog odbora dugo i odlučivali o tome jer nije sasvim jasno kakva je pravna situacija s obzirom na to da za takvu vrstu opomene kakvu je dobila nastavnica matematike nije ništa navedeno kao mogućnost žalbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitali smo Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje nam nije ništa odgovorilo po tom konkretnom pitanju nego nam je dalo nerazumljiv odgovor da Školski odbor po Zakonu o odgoju i obrazovanju ima pravo odlučivati o pitanjima koja se tiču radnog odnosa", naglasila je.

Image
sanja musić milanović u direktu /

Prvi intervju prve dame nakon afere Daj 5! 'Mail sam poslala u dobroj namjeri. Ne znam bih li opet to napravila'

Image
sanja musić milanović u direktu /

Prvi intervju prve dame nakon afere Daj 5! 'Mail sam poslala u dobroj namjeri. Ne znam bih li opet to napravila'

Dodala je i da vanjski članovi, među kojima i ona, nisu glasali za takvu odluku jer to nije stvar iz radnog odnosa, već stvar upozorenja inspektora koji je to naložio ravnateljici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačinovič: Profesorica matematike nije dobila opomenu jer je promijenila ocjene

Čačinovič je kazala da profesorica matematike nije dobila opomenu jer je promijenila ocjene "već zbog drugih stvari koje su (inspekcija) pronašli - oko nečega što je upisivala ili nije upisivala u dnevnik, jer je raspustila razred 20 minuta prije i slično".

"Stvar s ocjenama uopće nije bila stvar razmatranja već je bilo samo pitanje toga na čemu je inspektor osnovao svoju preporuku za opomenom", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravke Martinić-Jerčić Hini nije željela ništa komentirati, pa niti potvrditi informacije oko poništenja odluke te je uputila na web stranicu škole gdje će biti objavljeni zaključci Školskog odbora.

Klasična gimnazija u srpnju se našla u aferi nazvanoj "Daj pet", nakon što je u javnost procurio e-mail supruge predsjednika Republike Sanje Musić-Milanović ravnateljici u kojem se žalila na profesoricu iz matematike, četiri dana nakon završetka nastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga su izmijenjene ocjene nekolicini učenika, među kojima i mlađem sinu predsjednika države.

Nastavnica matematike u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji, kasnije je za jedan medij rekla da je to učinila upravo na zahtjev ravnateljice škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo