Stari Grad na Hvaru / Proglasit će elementarnu nepogodu? Tuča poharala Hvar: 'Trajalo je oko dva sata. Ovako nešto se ne pamti'

Image

Starogradsko polje na Hvaru najveća je obradiva površina na hrvatskim otocima i nalazi se pod UNESCO-ovom zaštitom

29.4.2019.
20:08
VOYO logo

Jaka tuča grada koja je u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak zahvatila Starogradsko polje na Hvaru nanijela je velike štete vinovoj lozi, maslinama i povrću te postoji mogućnost proglašena elementarne nepogode zbog nastalih šteta, doznaje se od gradonačelnika Starog Grada na Hvaru Antonia Škarpe.

"Naše Povjerenstvo za procjenu šteta danas i večeras je na trenu radi prikupljanja podataka o štetama na Starogradskom polju i večeras će obrađivati te informacije a u utorak ujutro kontaktirat ćemo župana Splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana kako bismo vidjeli hoće li on na temelju tih podatak proglasiti elementarnu nepogodu", izjavio je gradonačelnik Škarpa u ponedjeljak na večer za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da je Starogradsko polje na Hvaru najveće obradiva površine zemljišta na hrvatskim otocima uopće te da se to polje nalazi i pod UNESCO-ovom zaštitom.

"Tuča je trajala oko dva sata, rano jutros između 3 i 5 sati. Na Hvaru se ne pamti tako snažna padalina grada" kazao je Škarpa. Ova snažna tuča pogodila je Starogradsko polje u najnepovoljnijem razdoblju kada vinova loza i masline propupaju, a stradali su i nasadi povrća, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo