AFERA DAJ PET / Progovorila profesorica koja je povećala ocjenu predsjednikova sina: 'Ravnateljica me pozvala na razgovor...'

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Istaknula je i kako ona sama iz e-Dnevnika ne može izbrisati ocjenu, a to može učiniti jedino administrator

18.7.2022.
13:24
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Profesorica matematike iz Klasične gimnazije u Zagrebu koja je podigla ocjenu sinu predsjednika RH nakon maila njegove supruge Sanje Musić Milanović progovorila je za Telegram.

Podsjetimo, školu je pročešljala prosvjetna inspekcija koja je ravnateljici Zdravki Matinić-Jerčić predložila da profesorici matematike izrekne upozorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesorica danas govori kako je ocjene razredu predsjednikova sina zaključila 20. lipnja, a tri dana kasnije pozvana je na razgovor s ravnateljicom i pedagoginjom kako bi joj se prenijele neslužbene žalbe roditelja nekih učenika.

"Ravnateljica i pedagoginja na tom su mi sastanku ukazale što bih trebala promijeniti, na čemu bih trebala poraditi. Rekle su da neke stvari očito treba popraviti, da na neke stvari treba paziti i da ćemo od iduće godine pripaziti i biti oprezniji s radom. Razgovor je time završio", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon toga, ravnateljica me ponovno poziva na razgovor u ponedjeljak, 27. lipnja. Tada razgovaramo samo ona i ja. Govori mi da je sada došla i pismena žalba predsjednikove supruge mailom i da su ponovno navedene sve iste primjedbe koje su i ranije bile izrečene. Govori mi da očito nije bio dovoljan prijašnji razgovor i da se radi o predsjednikovoj supruzi, čiji je utjecaj neupitan. Nakon toga, ravnateljica je od mene tražila da promijenim ocjene", dodaje.

Image
ISPOVIJESTI NASTAVNIKA /

Nastavnicima prijete, vrijeđaju ih... Mail Sanje Musić Milanović pokrenuo lavinu svjedočenja o maltretiranjima

Image
ISPOVIJESTI NASTAVNIKA /

Nastavnicima prijete, vrijeđaju ih... Mail Sanje Musić Milanović pokrenuo lavinu svjedočenja o maltretiranjima

Kaže da je zatražena da ocjene promijeni za nekoliko učenika inače će im doći inspekcija, a nakon što profesorica navodno pita kako će to biti pravedno, zatražena je da izvuče prosjeke svih učenika uz razreda te vidi ima li tko sličan. Nakon toga ocjena je promijenjena za sedam osoba. Nisu svi dobili 5, kaže profesorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako je ravnateljicu poslušala jer joj je nadređena i jer tada nije vidjela drugu mogućnost. Kaže i da ju je bilo strah jer nije znala što očekivati. "Bilo me strah da će se sve to nekako odraziti na mene, ako to ne napravim", rekla je.

Istaknula je i kako ona sama iz e-Dnevnika ne može izbrisati ocjenu, a to može učiniti jedino administrator kojeg je ravnateljica, kako je rekla, već o svemu obavijestila. Profesorica matematike, jednom kada je vidjela da su ocjene izbrisane, upisala je nove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi i kako za sada stvari stoje neće predavati razredu predsjednikova sina, a o tome ju je obavijestila ravnateljica još 27. lipnja.

Rekla je i da nije znala da se Musić Milanović ranije žalila na njen rad te da joj je rečeno da joj je to trebao prenijeri razrednik tog razreda. Govori i da je inače dostupna roditeljima svojih učenika te da svi mogu doći na informacije. Predsjednikova žena, govori, nikad nije došla na informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako joj je ravnateljica rekla da je Musić Milanović u školu došla istog dana kada je ocjena zaključena, a onda se osvrće na sve ono za što ju je majka predsjednikova sina optužila.

"Ja sam prvo bila na bolovanju tjedan dana, nakon čega sam se vratila na nastavu tjedan dana i potom sam dva tjedna bila na polaganju stručnog ispita. Što se tiče zamjena, trebalo je biti odrađeno devet sati matematike dok mene nije bilo u ta ukupno tri tjedna. Dva sata me stručno mijenjala kolegica iz aktiva koja predaje matematiku, dva sata su učenici izgubili zbog školskog izleta koji se dogodio u vrijeme dok me nije bilo, i ostalo je pet sati koji nisu bili pokriveni nastavom matematike. S time da ti sati nisu neodrađeni. Kada sam se vratila s polaganja stručnog ispita, nastavila sam s gradivom tamo gdje su stali. Pisali su test tri tjedna kasnije u odnosu na ostale razrede jer je sve pomaknuto zbog ta tri tjedna kada ja nisam bila na nastavi", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako su učenici obradili svo gradivo prije ispita. Priznaje i da je pogriješila u jdnom zadatku jer joj se potkrao tipfeler pa zadatak nije mogao biti postavljen na način na koji su ga radili. Kaže da je grešku ispravila, a zadatak nije htjela ne bodovati baš jer je ispravljen. Zaključuje i kako je imao dobru riješenost na kraju.

Potvrdila je i da su ispit pisali za vrijeme velikog odmora, odnosno pisali su ga duže od predviđenog. Nije ih, tvrdi, ni pustila zadnji sat nakon 20 minuta, a potvrđuje kako je to moguće vidjeti u e-Dnevniku jer u to vrijeme zaključivala je ocjene, a učenici su bili u razredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče godišnjeg, kaže da je imala pravo na dan godišnjeg i da je sve bilo tjednima dogovoreno.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo