bujice nose sve pred sobom / Projekt težak 440 mil. kuna stoji, a zbog napuštenog gradilišta građani u problemima: 'To je bila rijeka blata'

S jedne strane prijete propali milijuni, a s druge nove oborine i problemi za građane koji žive tik do gradilišta

12.9.2022.
21:00
VOYO logo

Blatnjava bujica u zagrebačkoj ulici Dugi dol. Snimku ovog događaja nam je poslala Kristina Stakor nakon ovog kišnog vikenda.

"Rijeka blata. To je teklo i stvorilo se centimetar - dva dubine. To je zapravo sve počelo nakon što se počelo s pripremama za nadogradnju bolnice kada je posječena šuma", kazala je Stakor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stabla su posjekli iz tvrtke Kamgrad sukladno Ugovoru o građenju Dječjeg centra za translacijsku medicinu. Ugovor je raskinut, radovi nisu završeni, a sve više građana se javlja zbog problema nakon kiše.

"Ovo je sad epilog te situacije. Mi cijelo vrijeme upozoravamo da zgrada nije zaštićena ni protupotresno ni seizmički – dakle ovo je dječje bolnica, zgrada nije zaštićena nikako i ovo je sad rezultat te priče", kazao je Boro Nogalo, zamjenik voditeljice projekta izgradnje Dječjeg centra za translacijsku medicinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulici i danas blato. Iz Kamgrada kažu da iako se ne smatraju odgovorim, očistili su okolne ulice.

Image
počelo je rastakanje /

Sa Srebrnjaka odlazi troje doktora znanosti koji nose ključni projekt. Plavec za RTL.hr: 'Podnio sam tužbu'

Image
počelo je rastakanje /

Sa Srebrnjaka odlazi troje doktora znanosti koji nose ključni projekt. Plavec za RTL.hr: 'Podnio sam tužbu'

"Od strane Naručitelja Dječje bolnice Srebrnjak Kamgradu nisu naložene mjere konzervacije gradilišta niti je gradilište preuzeto od strane Naručitelja već više od 4 mjeseca unatoč opetovanim pozivima Kamgrada na preuzimanje, a trenutno stanje zemljišta bez raslinja dovelo je do situacije da se ovolike količine oborinskih voda gravitacijski slijevaju u okolne ulice", poručuju iz Kamgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani strahuju od novih oborina. Gradonačelnik Tomislav Tomašević poručuje da je u vodoopskrbu i odvodnju potrebna investicija od dvije milijarde kuna. S njim, kako kaže Boro Nogalo već mjesecima žele sjesti za stol - zbog budućnosti projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu od kojeg ne odustaje.

"Svi se slažu da projekt nakon jednostavnog raskida ugovora od izvođača nije moguće završiti do 2023., a tada prijeti da 440 milijuna kuna padne na proračun grada Zagreba, ja to dozvoliti neću", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radova nema mjesecima, ugovor s izvođačem koji je dogovorila prošla gradska vlast je raskinut. I uz to što propada milijunski projekt, građani koji žive ispod bolnice - strahuju od novih oborina i blatnih bujica.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo