POKAZNE KARTE ZA VLAK / Projekt Vlade redovnim studentima omogućuje da za 75 kuna mjesečno vlakom putuju gdje žele i koliko žele

U Vladi računaju da bi od 1. listopada, do 30. rujna iduće godine, trošak pokaznih karata za studente bio oko pet milijuna kuna, a tu bi razliku pokrili Hrvatskim željeznicama

27.9.2022.
20:38
VOYO logo

Zvuk koji bi studentima mogao postati omiljen, jer značio bi dolazak prijevoza za nije, kažu, ni važno kuda. Luis već bira prvo odredište. Doživljaj ako se krene vlakom, to je doživljaj svakog studenta. Pogotovo kad stave slušalice u uši, tako da mogu ići i na kraj svijeta, samo da nisu doma.

"Definitivno, putovanja su svim studentima u glavi, više nego ispiti ponekad, tako da ja smatram da bi to bilo jako dobro, kaže Neven Milenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je vlakom rijetko putovao, ali pokaz će, kaže, najvjerojatnije kupiti.

"U biti putovanja vlakom su bila dosta komplicirana za izvest, tako da jednostavno ili autom ili brodom je bilo puno lakše. Ako bi se to promijenilo onda bi definitivno počeo koristiti više te vlakove i ako bi redoslijedi bili bolji", kaže Neven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vladi računaju da bi od 1. listopada, do 30. rujna iduće godine, trošak pokaznih karata za studente bio oko pet milijuna kuna, a tu bi razliku pokrili Hrvatskim željeznicama. Žele potaknuti mlade da se voze vlakovima, jer su ekološki najprihvatljiviji prijevoz.

Najavljuju redovna ulaganja i modernizaciju željeznica. A, srećom, studentima beskrajno duga putovanja najmanje smetaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je društvo dobro zašto ne. Lijepo je podružiti se malo, nije bitno vrijeme koliko traje. Sviđa mi se ideja, jer imaju dostupnost odmah za putovanja i dosta je jeftino čak tako da.. Lakše je autom, jer je ipak malo slobodnije, ali sad kad već imam mogućnost zašto ne", kaže Stefan Bjelčević.

Jeftinija je karta dovoljan povod za otići bilo gdje. Važno da se putuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo