hrvatska u blagom minusu / Proljeće je stiglo, no zima ne posustaje: u četvrtak novo zahlađenje koje donosi snijeg!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vrijeme će se već tijekom ponedjeljka smiriti, ali posve suho vrijeme ne treba očekivati ni u nastavku tjedna. Dapače, u četvrtak slijedi novo zahlađenje s kojim će u gorju pasti novih dvadesetak centimetara snijega

26.2.2016.
11:46
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Složit ćete se sa mnom da je proljeće stiglo. Osim vjesnika, niknulo je i pravo proljetno cvijeće, a i vrijeme već ima proljetni karakter. Pojavljuju se duge, munje, često se izmjenjuju sunčana razdoblja i periodi s pljuskovima. O nadprosječnoj toplini ne treba ni govoriti. Ipak, zima ne posustaje. Jutros je dijelove Gorskog kotara i Like prekrio novi snježni pokrivač, a u dijelu Gorske Hrvatske i temperature je u blagom minusu.

Pred nama je većinom oblačan i još uvijek prilično svjež vikend. Povremene kiše bit će i tijekom subote i u prvom dijelu nedjelje na Jadranu i u područjima uz Jadran, ali će količine biti uglavnom zanemarive. U nedjelju navečer međutim kiša će biti sve češća i sve jača i s područja zapadne Hrvatske proširit će se na cijelu zemlju. Izuzev Slavonije, gdje će je biti vrlo malo, do ponedjeljka ujutro past će obilna kiša. U središnjoj Hrvatskoj očekuje se petnaestak litara kiše po četvornom metru, U Gorskim područjima uključujući Zagoru 30 do 40, slično i na Jadranu.  Iako je u veljači već palo znatno više kiše nego što je to uobičajeno, veći problem od kiše bit će vjetar i stanje mora. U subotu će duž cijele obale zapuhati umjereno jugo, na otvorenom jako. Već u noći na subotu u zadarskom, šibenskom i splitskom akvatoriju bit će vrlo jako, a u nedjelju poslijepodne doseći će olujne brzine. Vrhunac juga očekuje se u nedjelju navečer. Zbog juga koje će puhati srednjoj brzinom od  60 do 90 kilometara na sat, a na mahove i do 120 kilometara na sat izgledni su problemi u pomorskom prometu. U noći na ponedjeljak očekuje se na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana dizanje razine mora za dvadesetak centimetara do oko pola metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme će se već tijekom ponedjeljka smiriti, ali posve suho vrijeme ne treba očekivati ni u nastavku tjedna. Dapače, u četvrtak slijedi novo zahlađenje s kojim će u gorju pasti novih dvadesetak centimetara snijega, a i u nizinama bismo opet mogli ugledati pokoju krpicu susnježice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo