PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA / Proljeće je uranilo: Temperature kao u travnju uz obilje sunca, planirajte vikend na otvorenom

Za vikend će biti ugodno toplo, te samo na trenutke malo vjetrovitije

21.2.2020.
7:27
VOYO logo

Do početka proljeća ostalo je mjesec dana, iako se čini kao da je ono već stiglo prije nekoliko tjedana. Uz obilje sunca i temperature koje više odgovaraju travnju nego veljači, i svijetli dio dana osjetno nam se produljio. Sunce ovih dana izlazi prije 7, a zalazi oko 17.30, no zbog raspršenja sunčeve svjetlosti u našoj atmosferi, mrak je tek oko 18 sati. Inače, ovih se dana, svijetli dio dana produlji oko 3 minute svaki dan, minutu i pol ujutro te minutu i pol navečer što lako možemo i primijetiti s obzirom na stabilno vrijeme koje će nas pratiti i danas.

Prijepodne će biti većinom sunčano. Samo u Slavoniji i Baranji uz umjerenu naoblaku. Jutro će biti hladno, malo hladnije nego danas. Na kopnu temperatura od -4 do -2, a na obali oko 5 stupnjeva. Puhat će slab do umjeren sjeverac, na moru burin, no kako ćemo se približavati podnevu tako će vjetar jačati. I to prvo u kopnenim predjelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato će poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano, ali vjetrovito i pomalo svježe. Činit će se hladnije od ovih 12, 13 stupnjeva. Vjetar će biti umjeren do jak, najjače će puhati u Zagorju, Međimurju i Podravini između 12 i 16 sati.

U Slavoniji djelomice sunčano, uz umjerenu, na trenutke i povećanu naoblaku. U Baranji i Srijemu može pasti i malo prolazne kiše. I ovdje će puhati umjeren sjeverozapadnjak, zbog kojeg će biti pomalo hladno. Najviša temperatura oko 10 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji će i drugi dio dana biti pretežno vedar. Nakon jutarnjeg burina, prolazno će zapuhati umjeren sjeverozapadni vjetar, no onda kasnije poslijepodne bura koja će naglo ojačati na jaku do olujnu. Temperatura će uz obilje sunca rasti do 16, 17 stupnjeva iako će se zbog bure činiti hladnije.

I na sjevernom će Jadranu biti sunčano, ali ovdje uz malo oblaka, onih visokih i tankih cirrusa.  Nakon prolaznog stišavanja vjetra, zapuhat će bura koja će nago jačati, na jaku do olujnu. Najviša temperatura oko 15 stupnjeva. A sunčano i razmjerno toplo bit će i u Gorskom kotaru te Lici, između 10 i 13 stupnjeva.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih pet dana na kopnu uglavnom sunčani i topli. Uz promjenjivu naoblaku, povremeno može pasti malo kiše, no vjerojatnost za nju nije naročito velika.Tek tamo iduću srijedu raste. 

Slično i na Jadranu - sunčano i vrlo ugodno uz malo oblaka. Vjetar će svakog dana puhati iz drugog smjera, uglavnom umjerenom snagom. U ponedjeljak malo bure, a od utorka jugo. Tad raste i mogućnost za kišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No do tad ćemo imati još dosta sunca. Tako i za vikend kad će biti ugodno toplo, te samo na trenutke malo vjetrovitije. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo