koristi će imati i građani / Prometna policija dobila novu opremu: Očekuju se brži alkotesti i očevidi, 28 kombija kreće u akciju

Prije su policajci na terenu morali zvati kolege da bi se izvršile provjere, no sada to više neće trajati toliko dugo

11.2.2022.
21:10
VOYO logo

Prometna policija bi uskoro trebala biti puno brža i efikasnija jer je dobila novu opremu. 28 kombi vozila koja donose određene novitete u radu za policiju, ali i građane su upravo stigla na ceste i kreću u akciju.

Policija je dobila svoj ured na kotačima tako da će sva alko testiranja, očevidi i sve što policija radi na terenu biti brži. Ono što je zanimljiv detalj na novom kombiju je rotirajuće svjetlo koje je jako bitno kod prometnih nesreća koje se dogode po noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijel Martin, inspektor prometne policije, komentirao je što sve novi kombi ima, a prije nije.

"Sada imamo mali ured u kojem se u vrlo kratkom vremenu može obaviti većina stvari vezanih za očevid prometnih nesreća. Olakšana su alko testiranja, obavljanje službenih razgovora, može se izvršiti provjera osobe", kazao je Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
bez razloga /

Detalji ubojstva u Veloj Luci: Nakon što je ubio majku sav u krvi ubojica je s leđa napao velolučkog ugostitelja

Image
bez razloga /

Detalji ubojstva u Veloj Luci: Nakon što je ubio majku sav u krvi ubojica je s leđa napao velolučkog ugostitelja

Prije su policajci na terenu morali zvati kolege da bi se izvršile provjere, no sada to više neće trajati toliko dugo.

"Sada imamo direktan uvid u informacijski sustav MUP-a. Ne moramo zvati operativno dežurstvo, ne moramo čekati da nam se netko javi jer ipak nismo mi jedini na terenu u ophodnji. Svi čekaju na red, svi traže provjeru. Možemo direktno provjeriti osobu, vozilo također na mjestu događaja unosimo sve podatke o očevidu direktno u sustav i printamo zapisnik o alkotestu i potvrde o oštećenjima vozila. U budućnosti će se moći printati potvrda o prometnoj nesreći", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od novih policijskih vozila, korist imaju i građani i građanke.

"Prije smo sve morali ispisivati ručno, a sada je to znatno lakše. Dokumenti se printaju na mjestu događaja. Ono što je jako bitno za građane je da će uskoro moći dobiti potvrdu za većinu prometnih nesreća na mjestu događaja. Više ne moraju dolaziti u policijsku postaju i zvati da provjere je li potvrda gotova, već će to uskoro moći dobiti na mjestu događaja", kazao je Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo