SPORNA KUĆA U BIOGRADU / Pronađene nelogičnosti i u kartici ministra Bošnjakovića: 'Ne znam fali li kvadrat više ili manje...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje što je s 323 kvadrata koje ne postoje u imovinskoj kartici ministar je odgovorio: "Kuća mora biti na nekom zemljištu"

30.1.2020.
17:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sada već bivšeg ministra Milana Kujundžića i ministra Damira Krstičevića pronađene su nelogičnosti i u imovinskoj kartici ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, pišu 24 sata.  

Dražen Bošnjaković u imovinskoj kartici ima upisanih deset nekretnina, a među njima je i kuća u Biogradu. U ožujku 2016. upisao je kuću površine 140 četvornih metara, u vlasništvu svoje supruge. Procijenio ju je na 600.000 kuna, odnosno na oko 80.000 eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, 24 sata otkriva niz nelogičnosti koje im je ministar pokušao objasniti. Prvo, u zemljišnim knjigama je upisana kao kuća od 77 m2 s dvorištem od 323 četvorna metra. U ministrovoj imovinskoj kartici nema govora ni o kakvom dvorištu u Biogradu. Drugo, kuća u kartici ima površinu od 140 kvadrata. Treće, u zemljišnim knjigama piše kako je kuća upisana bez priložene građevinske i uporabne dozvole.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pet kvadrata više ili manje"

Ministar je potvrdio da je izgrađena bez građevinske dozvole te da još nije legalizirana, a njegova ju je supruga stekla darovnim ugovorom. 

"To je kuća koja je bila samo prizemlje. To je prokišnjavalo, gore je bila ravna deka. Onda je u nekoj fazi nadozidano visoko prizemlje. To smo zajedno radili, cijela familija. Ima tome već dugo", kazao je Bošnjaković, a na pitanje što je s razlikom u broju kvadrata odgovara: "Unijeli smo povećanu vrijednost s novom kvadraturom. Stavili smo dvije etaže, da ne bi ispalo da skrivamo nešto. Sada je 140 kvadrata". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, novinari su ga upozorili da i dalje nedostaje kvadrata jer  ako prizemlje ima 77 četvornih metara, a gornja etaža je približno ista, onda mu nedostaje bar 14 kvadrata u kartici. "U redu, fali kvadrata. Ne znam je li fali kvadrat više ili manje. Gore je manje, morali bi doći izmjeriti da točno utvrdimo, pet kvadrata više ili manje", kaže Bošnjaković. 

Na pitanje što je s 323 kvadrata koje ne postoje u imovinskoj kartici, ministar je odgovorio: "Kuća mora biti na nekom zemljištu". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo