potresne fotografije / Pronašla izgladnjelog psa, veterinari se bore da ga održe na životu: 'Bio je kost i koža, u šoku sam'

Image
Foto: Melita Sablić Romac/Facebook

'Moram reći da se nikada do sada nismo susreli s tako izgladnjelom i prestrašenom životinjom'

30.9.2018.
13:30
Melita Sablić Romac/Facebook
VOYO logo
Image

Potresne fotografije: Pronašla izgladnjelog psa, veterinari zaprepašteni viđenim bore se da ga održe na životu

Image

Potresne fotografije: Pronašla izgladnjelog psa, veterinari zaprepašteni viđenim bore se da ga održe na životu

Sinjanka Melita Sablić Romac na društvenoj mreži objavila je fotografije izgladnjelog psa, kojeg su ona i njeni prijatelji pronašli u Otišiću.

Fotografije su potresle sve koji su ih vidjeli. Uvjereni smo da je vrlo malo onih koji bi ostali ravnodušni prema patnji životinje koja od gladi ne može ni hodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak, 27. rujna u popodnevnim satima Mile Marunica, ophodar sinjske Nadcestarije, primjetio je izgladnjelog psa u Otišiću. Šokiran stanjem u kojem se pas nalazio, fotografirao ga je, a fotografije su na kraju došle i do Melite Sablić Romac, volonterke koja je svoje slobodno vrijeme posvetila zaštiti životinja.

"Bio je sama kost i koža"

"Nakon što sam vidjela fotografije, bez razmisljanja sam nazvala Andreu Barać i Franku Šušnjaru, sjele smo u auto i pravac Otišić. Iz auta sam zvala doktora veterine Milana Jukića Kikija, zamolila ga da ostane duže na poslu, objasnila mu o čemu se radi i poslala mu fotografiju koja ga je šokirala", priča Melita, a prenosi Ferata.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Otišiću ih je dočekao Mile, pokraj psa koji je jedva stajao na nogama od izgladnjelosti.

"Pas je bio u užasnom stanju. Nismo znali kako ga staviti u auto, jer nismo znale za što ga uhvatiti, obzirom da je bio sama kost i koža. Skinula sam jaknu, koju je Andrea stavila na njega, a on je pod težinom jakne poklekao. Tako smo ga unijele u auto i pravac u Likomed veterinu. Ante Sušić, koji se nedavno prikljucio pokretu Levijatan, dočekao nas je ispred Likomeda i unio psa. Kiki mu je iz usta izvadio smeće i odmah ga počeo obrađivati. Nakon te prve pružene pomoći ostavio ga je u stacionaru, s upaljenim grijanjem, pokrivenog dekama. Tamo je dobio svu potrebnu skrb. Nemam riječi, svi se, ama baš svi: Kiki, Vesna, Lea, Josip, Mate, Ognjen, Sandra, Barać brinu za njega", nastavlja priču Melita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnica Likomed veterine dr.med.vet. Vesna Boban potvrdila je da je pas zaprimljen i da je napravljena dijagnostička obrada.

"Utvrdili smo da se pas nalazi u stanju teške kaheksije s posljedičnom potpunom atrofijom muskulature u stanju šoka, straha. Nije utvrđeno da je neko patološko stanje moglo uzrokovati takvo stanje psa. Moram reći da se nikada do sada nismo susreli s tako izgladnjelom i prestrašenom životinjom. U uvjetima u kojima je živio ili na području kojim je lutao očito dugi vremenski period nije pronalazio nikakvu hranu, a ne može se isključiti ni vjerojatnost da je bio zatočen. Po pitanju veterinarske skrbi poduzimamo sve što je u našoj moći. Za sada smo zadovoljni kako reagira na terapiju, ali prognoze o oporavku ne možemo davati. Samo je jedno sigurno, a to je da će oporavak biti dug i o ishodu je još uvijek prerano govoriti", kazala je Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U šoku sam"

Pripremajući ovu priču kontaktirali smo Melitu Sablić Romac koja nam je poručila da je stanje psa jako loše...

"U stanju šoka sam", samo nam je krako rekla Sablić Romac...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo