zbog ekonomičnosti / Propala Reinerova ideja: o novoj Vladi će moći raspravljati svi zastupnici, a ne samo klubovi

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sabor i njegove zastupnike u petak čeka maratonski rad - mandatar Tihomir Orešković Saboru predstavlja svoju Vladu i njezin program, a Sabor osim toga treba izabrati svoje potpredsjednike

18.1.2016.
14:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski klubovi nisu se u ponedjeljak uspjeli dogovoriti o prijedlogu predsjednika Hrvatskog sabora akademika Željka Reinera da u petak, zbog ekonomičnosti, o novoj Vladi i njezinom programu, raspravljaju samo zastupnički klubovi, ne i zastupnici pojedinačno.

Budući da SDP to nije prihvatio, a onda ni neki drugi oporbeni klubovi, postupat ćemo po Poslovniku, izjavio je Reiner nakon sastanka s predstavnicima klubova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je kako je "radi ekonomičnosti i dostojanstva Sabora", predložio da u petak diskutiraju samo klubovi. 

Imamo 13 klubova, po Poslovniku svaki ima pravo govoriti 15 minuta, zajedno s predstavljanjem (Vlade), izborima, to će biti negdje između sedam i osam sati, izračunao je Reiner i istaknuo kako je "radi dostojanstva Sabora" apleirao na sve klubove da se rasprava pokuša svesti na razumnu mjeru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jer ako se to produži do ponoći, a onda primopredaja Vlade bude negdje u 2 sata u noći, nisam siguran da će to pridonijeti bilo kome, a ponajmanje kvaliteti rada kako Sabora, tako i Vlade", rekao je predsjednik Sabora. 

Sabor i njegove zastupnike u petak čeka maratonski rad - mandatar Tihomir Orešković Saboru predstavlja svoju Vladu i njezin program, a Sabor osim toga treba izabrati svoje potpredsjednike, 30-ak radnih tijela i tajnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu samo reći da takav prijedlog nije došao, pa kad dođe - onda ćemo o njemu raspravljati", odgovorio je Reiner na novinarsku tvrdnju da Most NL, partner HDZ-a, predlaže ukidanje zastupničkih privilegija, među njima i "6+6", dakle da dužnosnik kojem prestane dužnost ima pravo šest mjeseci primati punu, a šest polovicu plaće.

"Hajdemo raspravljati kad neki prijedlog postoji, a ne kad je netko nekom rekao što učiniti jednog dana", uzvratio je predsjednik Sabora na novinarsko ustrajavanje da kaže je li voljan podržati prijedlog o smanjenju dužnosničkih privilegija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo