Na jugu zemlje - poslovni neuspjeh / Propao projekt izgradnje terminala u Gružu vrijedan 96 milijuna eura - gradonačelnik optužuje Vladu!

Projekt izgradnje terminala u Gružu vrijedan 96 milijuna eura - koji su predsjednik Vlade i ministri najavljivali kao veliku nacionalnu i državnu investiciju - vraća se na početak i čekat će novu Vladu

20.7.2016.
18:22
VOYO logo
Image
nagrađeni rad moguća kopija /

Otkrivamo kako će izgledati nova luka Gruž - najveća investicija u Dubrovniku u posljednjih nekoliko godina

Image
nagrađeni rad moguća kopija /

Otkrivamo kako će izgledati nova luka Gruž - najveća investicija u Dubrovniku u posljednjih nekoliko godina

Od 96 milijuna teške investicije u luku Gruž  neće biti ništa.  Upravno vijeće dubrovačke  Lučke uprave Dubrovnik zaključilo je kako nisu, u zadanom roku sa investitorom, dogovorili detalje koncesije.

"Upravno vijeće lučke uprave većinom glasova, ja sam bio suzdržan  jer nisam imao dovoljno informacija  šta vlada želi, je donijelo odluku da je predugovor stavljen van snage  i u biti više nema ugovora vraćamo se na početak", kazao je Andro Vlahušić, dubrovački gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici tursko-francuskog konzorcija pred dva dana u javnost su poslali sasvim drugačiju poruku (Dubrovnik International Cruise Port Investment):

"Dubrovnik International Cruise Port Investment d.o.o. , koncesionar Putničkog terminala Gruž, objavljuje kako su usuglašeni uvjeti o koncesiji za razvoj, financiranje, gradnju i upravljanje infrastrukturnog projekta Putnički terminal Gruž".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kime su se usuglasili u priopćenju nisu naveli, no sam ministar Oleg Butković prošlog tjedna je najavio:

"Mi danas imamo sastanak u ministarstvu pomorstva, ja ću imati kasnije informaciju što je bilo na sastanku, jer investitor je danas kod nas u ministarstvu2, kazao je 15. srpnja Oleg Butković, ministar prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč upitima RTL-a  do danas od resornog ministarstva nije stigao nikakav odgovor po pitanju terminala Gruž. Vlahušić za propast investicije lako nalazi krivce.

"Premijer u ostavci ili tehnički premijer Orešković, gospodin Karamarko , gospodin Butković  u više navrata u Dubrovniku javno su rekli da je to projekt od nacionalnog interesa. Vlada nije zauzela svoj jasan stav i upravno vijeće je prihvatilo činjenično stanje da je ugovor istekao 14 sprpnja i prema tome mi nemamo ugovor o izgradnji terminala", dodaje Vlahušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da sve nije kako treba, najavili su javnim priopćenjem arhitekti, koji su natječaj za arhitektonsko rješenje terminala smatrali namještenim. Komora arhitekata zatražila je njegovo poništenje. Kako je je s investicijom nešto trulo namirisali  su i vijećnici liste Srđ je Grad

"Iz rezultata  arhitektonskog natječaja govori se o izvedbi oko 30 milijuna eura , tako da do tih 94 milijuna eura o kojima se govorilo, ja ne znam gdje je ta razlika nastaje, svakako se ne radi o ulaganju do te visine", izjavio je Ljubo Nikolić, KLGB Srđ je Grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tursko-francuski investitor o svemu će se službeno očitovati kada i sami o raskidu predugovora dobiju službenu potvrdu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo