Javila se i njegova majka / Prosvjed za trostrukog ubojicu i u Zagrebu, objavljen i predračun za odvjetnika: 'Još ima šanse da prodiše'

Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Na svojem Facebook profilu i majka Filipa Zavadlava, Etel, pozvala je ljude da uplate novac na račun odvjetničkog društva

6.2.2020.
10:14
Facebook
VOYO logo

Prošlo je 26 dana od trostrukog ubojstva u Splitu. No, o Filipu Zavadlavu i njegovoj sudbini i dalje se priča. Sada se društvenim mrežama širi i poziv na novi skup u Zagrebu "Otpor sustavu" 15. veljače s početkom u 14 sati. 

"Ako se ne borimo zajedno udarit će nas pojedinačno!", jedna je od parola tog prosvjeda.  Organizatori su isti oni koji su 24. siječnja održali splitski mimohod "Pravda za sve, otpor sustavu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što ćemo s Filipom? Staviti ga u ladicu, nastaviti sa životom i dalje okretati glavu jer se nikad ništa ne mijenja. A zašto nas onda svaki dan pitate kako je Filip? Zašto ste zapeli za njega? Želite li da se što promijeni?

Mislim da vi svi zabrinuti za Filipa niste ludi i nećete uzeti sutradan Kalašnjikov i krojiti pravdu po svome. Znate da to ne možete i ne želite. Želite djecu koja odrastaju u domovima kakve svako dijete zaslužuje. Daleko od zlostavljanja, kriminalne sredine, životnih trauma. Centar za socijalnu skrb koji funkcionira. Pravosudni sustav koji funkcionira. Pusti snovi, je li? A zašto nas onda još uvijek pitate za Filipa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaboravite ga.

Idite svojim poslom sretni što vas u životu nije snašla takva situacija. Ako ne možete i još vam je bitno što će biti s njim, dođite", stoji u pozivu na prosvjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdila je to i Filipova majka Etel. Priznala je i kako podržava i Lanu Ružić te sve koji stoje iza prosvjeda, ali se distancira od "rituala moljenja gospi, krunice i ostalog". 

Među članovima grupe koja daje podršku Filipu Zavadlavu, pomutnju je izazvao i predračun koje je izdalo Odvjetničko društvo Šerić. Iznos je nešto veći od 28.000 kuna, točnije 28.382,50 kune

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

FOTO: Facebook

Na svojem Facebook profilu i majka Filipa Zavadlava, Etel, pozvala je ljude da uplate novac na račun odvjetničkog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na račun je stiglo 6000 kuna

"Nije se ovo moralo dogoditi i ja ne opravdavam ubojstva, kakvi god da su pokojnici bili - duboko suosjećam s obiteljima poginulih. Ali Filipu jos ima pomoći, jos ima šanse da prodiše.

Jako je malo nedostajalo da do toga dođe prije tragedije, ali momak nije vladao sobom, uslijed neispavanosti. Učinio je groznu stvar, tj. đavao preko njega. No neće ostati na tome, ozdravit će on!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duboko sam uvjerena u njegovo pokajanje, jer će kad tad shvatiti što se dogodilo.
Fićo, moj dragi sine, volim te", napisala je majka Etel na svom Facebooku. 

Na račun je stiglo oko 6000 kuna, objavila je grupa podrške Filipu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipov odvjetnik, Branko Šerić, rekao nam je kako ne može komentirati je li navedeni predračun istinit ili ne. Kazao nam je i kako je bio jučer kod njega.

"Ne mogu vam ništa to komentirati. Bio sam jučer kod njega, ali ne mogu vam reći u kakvom je stanju. Vještačenje još traje. Što se tiče prosvjeda u Zagrebu, nemam veze s tim", rekao je Branko Šerić za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo