obrana od kradljivaca / Protiv lopova na Mirogoju unajmljeni zaštitari! Redar groblja otkriva: 'Kradu sve i nemaju srama'

Vikend uoči Svih Svetih - uobičajeno gužve. Što na ulazu u zemlju - što pred tržnicama i grobljima. Kupuje se u posljednji tren. Uz računicu koliko se troši - istražili smo i kako se Mirogoj brani od kradljivaca aranžmana

29.10.2016.
18:59
VOYO logo

Tri dana uoči Svih svetih Zagrepčani su pohrlili na groblja. Uređuju grobove,  donose cvijeće, no i ove godine su zabrinuti zbog istog - sve češćih krađa na Mirogoju.

Problem je u tome što je groblje veliko, ima više ulaza, a nema videonadzora. Zato će ove godine njime patrolirati čak 20 redara. Njihovi susreti sa lopovima tvrde, najčešće se događaju danju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači on može na jednom grobu uzeti aranžman i odnijeti na svoj. Ili ti koji su sumnjivi oni vam se kad nas vide mole kod groba, a ja ga nesmijem dirati i ometati u molitvi", objašnjava redar gradskog groblja Mladen Pintar.

A lopove, iako su prepredeni prepozna se vrlo lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidi se da je ušao praznih ruku i da se samo mota naokolo", kaže Pintar.

Ipak, na groblje se bez cvijeća i svijeća ne ide. Prodaje se diljem grada, najveća je potražnja za cvjetnim aranžmanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A cijene se razlikuju od mjesta do mjesta u gradu. Najeftinije ćete proći na tržnicama gdje se cijene za cvjetne aranžmane kreću od 20 kuna do 150 kuna. Najskuplje je ispred groblja pa se cvijeće na Mirogoju plaća i po 200 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo