Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
direktorica u agenciji

Protiv župana Tomaševića ne pokreće se postupak zbog zapošljavanja snahe

Tomaševićeva snaha je u Regionalnoj razvojnoj agenciji "Panora", u vlasništvu Požeško-slavonske županije, zaposlena 2018.

Image

Alojz Tomašević

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Hina/ 28.2.2020. u 14:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Povjerenstvo za sukob interesa odlučilo je u petak da neće pokrenuti postupak protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića s obzirom na zapošljavanje Tomaševićeve snahe u tvrtki čiji je osnivač županija.

Tomaševićeva snaha je u Regionalnoj razvojnoj agenciji "Panora", u vlasništvu Požeško-slavonske županije, zaposlena 2018. na temelju diskrecijske odluke direktorice toga trgovačkog društva jer ta agencija nije obvezna objaviti natječaj. Povjerenstvo je utvrdilo da je direktoricu agencije zaposlio bivši župan 2010., te da Tomašević u jednomječnom razdoblju, dok je njegova snaha bila zaposlena u tom trgovačkom društvu, kao član Skupštine nije donosio odluke vezane za  status direktorice. Zaključeno je stoga da Tomašević nije bio u potencijalnom sukobu interesa.

Povjerenstvo je također odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića koji je prijavljen slijedom objavljenih članaka "Korupcijsko-kriminalna trakavica" i "Duboka tama hrvatske korupcije".
Povjerenstvo nije utvrdilo da je Barbarić povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa, a je li došlo do povrede drugih zakona, ono nije nadležno odlučivati.

Hina/ 28.2.2020. u 14:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba