'ŠUTNJA NIJE ZLATO' / Protiv dodjele doktorata Bandiću: 'Sveučilište je na 100 stupnjeva. Lonac je prokuhao do kraja'

Studenti zagrebačkog Sveučilišta ustraju u prosvjedu protiv tituliranja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića počasnim doktorom

16.4.2019.
21:37
VOYO logo

Na prošli je prosvjed izašlo gotovo 2.000 studenata, profesora, građana. Poručili su da će svoj doktorat vratiti ako ga se Milanu Bandiću doista dodjeli.

Leđima okrenutim prema Sveučilištu u Zagrebu prosvjednici protiv dodjele počasnog doktorata gradonačelniku Bandiću poručili su javnosti da se osvijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je ono što je presudno u ovom trenutku. Ja pozivam sve studente da se odazovu'', poručio je Stjepan Perko iz inicijative 'Stop nasilju nad Sveučilištem'.

Samo nekoliko metara iza njih istovremeno je zasjedao Senat. Točka o Bandićevom doktoratu nije se našla na sjednici, a rektor Damir Boras, tvrdi nije ni trebala. Kada će biti - ne zna: ''Isključivo je Senat taj koji dodjeljuje. Svi drugi imaju pravo na svoje mišljenje. A mišljenja se na Sveučilištu kroz strukture učilišta iskazuju''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišljenje 3.120 većinom akademika, koliko ih je potpisalo peticiju protiv dodjele počasnog doktorata gradonačelniku, idući će tjedan stići u Senat. I pismom 'Što je to što se sveučilištem zove' poručili su da im je dosta.

''Jednostavno je stanje takvo da je ovo nulta točka. Sveučilište je na 100 stupnjeva. Lonac je prokuhao do kraja'', upozorava Perko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I 2.000 okupljenih na prosvjedu prije manje od mjesec dana ispred Sveučilišta i ovima koji su danas izveli performans, gradonačelnik Bandić poručuje - nagradio bi ih i većom titulom od doktora, da su napravili koliko i on.

Kako zaslužuju svoj doktorat studiranjem i radom, studenti, profesori i građani će ponovno doći reći pred Sveučilište na veliki prosvjed koji su iz inicijative najavili u svibnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo