NEKI JOŠ ČEKAJU OBNOVU / Proveli smo zadnji dan škole sa školarcima: 'Tamo gdje idem, a idem u gimnaziju, neće biti ovako zabavno…'

Pjesmom su dočekali posljednje školsko zvono i odlazak na zasluženi odmor

21.6.2022.
20:30
VOYO logo

Za više od 400 tisuća učenika gotova je školska godina. Počinju praznici, a osmaše još čekaju upisi u srednje škole. Što je obilježilo ovu školsku godinu, što će učenicima nedostajati i kako će provesti praznike?

Pjesmom su dočekali posljednje školsko zvono i odlazak na zasluženi odmor. "Malo ću učiti, čitati, dok je jako sunce igrat ću se u kući, a onda kad ne bude više ići ću vani malo se poigrati s prijateljima", kaže učenica Osnovne škole Vjenceslava Novaka u Zagrebu, Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za praznike učiteljica im je dala jednostavan zadatak.

"Kakva bi ja učiteljica bila da im ne dam domaću zadaću - želim da se što više igraju, pjevaju i što više budu s roditeljima", objašnjava učiteljica Osnovne škole Vjenceslava Novaka u Zagrebu, Bojana Habjanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
od 2024. /

Hrvatski školarci uskoro bi mogli u školi provesti i 9 godina. Među rijetkima smo koji nisu uveli tu obvezu

Image
od 2024. /

Hrvatski školarci uskoro bi mogli u školi provesti i 9 godina. Među rijetkima smo koji nisu uveli tu obvezu

Oni malo stariji, osmaši, sretni su, ali i tužni. Kraj godine za njih znači i posljednji pozdrav osnovnoj školi.

"Zabavno i definitivno tužno. Nedostajat će mi svi moji prijatelji, cijeli moj razred", kaže osmašica Lea, a kolega Franko dodaje: "Falit će mi moj prijatelji i zabavni događaji. Tamo gdje idem, a idem u gimnaziju, sigurno neće biti ovako zabavno…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjene su zaključene, ali od bezbrižnih praznika dijeli ih još upis u srednju školu. "Završava jedan period njihov života, dolaze zaključne ocjene i jedna prekretnica što upisati, mi im dajemo savjete i upućujemo ih", kazala je Sanda Damjanić, profesorica hrvatskog jezika.

Počela je oprezno i uz korona mjere, uvedeno je i samotestiranje, a učenici i nastavnici ove školske godine konačno su dočekali ukidanje samoizolacije, skidanje maski i povratak na staro. "Radili smo i online, testirali se, bili u svojim balončićima... Dosta je bilo naporno ali evo, i ovu smo godinu priveli kraju", objašnjava Habjanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji su nakon potresa još uvijek gosti u drugim školama imaju iste želje - vratiti se u svoju. "Javni natječaj je u tijeku i vjerujemo da će se početkom 9. radovi nastaviti, da će kraj biti negdje u proljeće i da ćemo se dogodine u ovo doba seliti", kazao je Damir Jelenski, ravnatelj Gimnazije Tituša Brezovačkog u Zagrebu.

Ove godine pisali su se i nacionalni ispiti. Dogodine će ih pisati svi osmaši, ali i dalje neće biti kriterij za upis u srednju školu. Ministar Fuchs na kraju godine učenicima je poručio: "Želim nam svima iduću školsku godinu bez ovakvih stresova, pandemija i ostalih nedaća."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ljeta, kupanja i odmora, učenici se u školske klupe vraćaju 5. rujna.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo