ostalo je još malo / Koji model će odabrati ovisi o broju učenika, ali i uvjetima: Provjerili smo kako se škole u Zagrebu pripremaju za početak nastave

Prvi dan škole bit će bez priredbe za prvašiće, a oni će u pratnji jednog roditelja moći ući u školu i upoznati se s učiteljicom

31.8.2020.
21:00
VOYO logo

Učionica za svaki razredni odjel, oznake smjera kretanja na hodnicima, raspoređivanje udžbenika za svakog učenika - u zagrebačkoj osnovnoj školi Matije Gupca svi se pripremaju za ponedjeljak.

Prvi dan škole bit će bez priredbe za prvašiće, a oni će u pratnji jednog roditelja moći ući u školu i upoznati se s učiteljicom. Odvojeno će biti organiziran i dolazak starijih učenika, a sličan protokol nastavit će vrijediti i dalje.

''Prema rasporedu djeca će ulaziti u školu. Mi imamo jako puno ulaza, odnosno osam vrata koja ćemo koristiti za ulaze i djeca će ulaziti bez međusobnog kontakta i isti ulaz će uvijek biti za istu skupinu učenika", kaže ravnateljica Ljiljana Klinger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
organiziranje koronaškole /

Šest najvažnijih stvari za roditelje i učenike koje znamo o novoj školskoj godini, od distance do zatvaranja škola

Image
organiziranje koronaškole /

Šest najvažnijih stvari za roditelje i učenike koje znamo o novoj školskoj godini, od distance do zatvaranja škola



Imaju i sobu za izolaciju u slučaju da se kod nekoga pojave simptomi bolesti. U svim učionicama držat će se sigurnosni razmak. Izbornu nastavu kad god to bude moguće održavat će u školi bez miješanja učenika, a produženi boravak za jednu skupinu sastavljenu od učenika iz različitih razreda bit će u većoj prostoriji.

''Pronaći ćemo prostor u kojem će učiteljica moći biti s tom jednom skupinom, što je smislenije nego da ih razdvajamo na četiri skupine i tražimo dodatna zaposlenja. Ako bude potrebno nabavit ćemo i pleksi pregrade'', pojašnjava Klinger.



Zagrebačka  X. gimnazija Ivan Supek broji 1061 učenika, rade u dvije smjene i zgradu dijele s još jednom školom. Od ponedjeljka vrijediti će druga pravila.

U učionici u kojoj je do sada sjedilo 28 učenika, od ponedjeljka pola će ih biti u školi, a pola će nastavu pratiti kod kuće. Zamijenit će se nakon tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Profesor s pola razreda odrađuje nastavu, a radimo na tome da njegovo predavanje istovremeno prati druga polovica djece koja je doma. Imat ćemo problem s nedostatkom tehničke opreme, ako to ne budemo mogli, naći ćemo drugi način", kaže Željka Frković, ravnateljica X. gimnazije Ivan Supek.

To neće vrijediti za učenike prvih razreda - oni će svi biti u školi.

''Ono što bi željeli je dovesti prve razrede u cijelosti u školu, da se upoznaju međusobno i s profesorima. Njih bi naravno smjestili u veće učionice'', kaže Frković.

Ravnatelji za konačnu razradu svih scenarija imaju još manje od tjedan dana, a točne upute o tome kako će nastava izgledati što prije trebaju doći do učenika i roditelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo