"najskuplji hrvatski grad" / Provjerili smo koliko košta spavanje u Dubrovniku i otkrili da su cijene pale i za 30 posto!

Za sad su inozemni letovi, o kojima Dubrovnik najviše ovisi otkazani do kraja lipnja

28.5.2020.
8:40
VOYO logo

"Halo? Halo dobar dan, zanima me apartman za večeras, jeste slobodni? Jesmo, što vam treba? Pa trebala bi apartman za jednu osobu za jednu noć, koja je cijena? Cijena za jednu osobu za jednu noć je 60 eura. 60 eura, mogu ga doć vidjet? Može slobodno..."

Cijena nas je privukla, pa smo pošli provjeriti koliko je taj apartman koštao lani - no iznenadilo nas je. Čini se da  jeftiniji apartmani nisu baš snižavali cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači šezdeset eura, vi niste uopće korigirali cijene za ovo ljeto? Nismo korigirali, jer dobar dio rezervacija je bio već napravljen prošle godine po tadašnjim cijenama i tad je bila velika potražnja za ovu sezonu za 5 i 6. mjesec. I nisu vam otkazivali? Nisu otkazani zato jer su te rezervacije ili prebačene za 9/10 mjesec ili za dogodine", kaže nam iznajmljivačica . 

Ipak velika većina od ukupno 6114 privatnih soba i apartmana u Dubrovniku pojeftinili su u prosjeku  za 30-ak posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa nije stalo osim što su prihodi stali. Dobro, ali booking ide, ljudi rezerviraju za ovo ljeto? Da to su pozitivne vijesti, što u nijednom trenutku nije stalo, jest palo za 90 posto, ali sad se već pomalo oporavlja u petak smo imali prvi put da je broj rezervacija prešao broj otkaza", poručuje predsjednik zajednice obiteljskog smještaja . 

Image
SUŽIVOT S COVIDOM-19 /

Dubrovčanima je korona vratila njihov grad: 'Sad bi bilo dobro da promislimo kakav turizam želimo'

Image
SUŽIVOT S COVIDOM-19 /

Dubrovčanima je korona vratila njihov grad: 'Sad bi bilo dobro da promislimo kakav turizam želimo'

Od 49 dubrovačkih hotela, otvoreno ih je pet. Hotel u Mlinima radi cijelu godinu, jer se u hodu prilagođavaju potražnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još sve visi u zraku 

"Čim su počeli letovi, čim se omogučila kretanje unutar Hrvatske dobili smo prve goste, tako da već sada u u 5. mjesecu imamo popunjenost od 19 posto, što je uopće prije bila utopija i razmišljat o tome, ali ono što je još zanimljivije za šesti mjesec već imamo rezervacije 50 posto. I to su uglavnom, 90 posto su domaći gosti", kaže nam vlasnik One suite hotela . 

U prosjeku cijene su za lipanj niže 25-ak posto, a u srpnju i kolovozu računaju na 15 posto jeftiniji booking.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan apartman sada košta 90 eura, a lani je koštao 118, u srpnju će koštati 170 eura, a lani je koštao 210

I hotelijeri i privatni iznajmlivači spremni su se prilagoditi tržištu, ipak - kažu granice postoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je s onim apartmanima, bilo je prošli tjedan po portalima da ima apartmana po 20 eura? Bilo je i računa da se u dubrovniku kava popije za 40 kuna, ali to je jedna kava i to je jedan apartman, većina drži cijenu normalnu tako da nikakvih velikih vijesti nema u Dubrovniku", jasno će predsjednik zajednice obiteljskog smještaja . 

Za sad su inozemni letovi, o kojima Dubrovnik najviše ovisi otkazani do kraja lipnja, svi se nadaju da će od prvog srpnja na Ćilipe počet češće slijetati avioni - ali kako svi naši sugovornici kažu - još sve visi u zraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo