BUBE U HOLDINGU / Provjerili smo smije li Tomašević prisluškivati zaposlenike. 'S tim ne može ništa ako i nađe nešto'

Jučer smo objavili da Tomislav Tomašević kreće u potragu za prislušnim uređajima u Holdingu, danas je pokušao objasniti kako je to najnormalnija stvar

3.5.2022.
20:00
VOYO logo

Gradonačelnik Tomašević želi provjeriti imaju li zidovi u Holdingu uši. I to će skupo platiti.

"S obzirom na Uskokove optužnice bilo je svega i svačega tako da želimo unaprijediti korporativnu sigurnost. -Ima li to veze s curenjem imena djelatnika Holdinga kojima prijeti otkaz? -Nema, naravno da nema", kaže gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostovci poručuju kako gradonačelnik ovim potezom otkriva da još strepi od bivše vlasti.

Image
u Kosnici /

Tomašević o provjeri prislušnim uređajima: 'To je praksa u velikim tvrtkama i nema veze s curenjem imena'

Image
u Kosnici /

Tomašević o provjeri prislušnim uređajima: 'To je praksa u velikim tvrtkama i nema veze s curenjem imena'

"Mislimo da se gradonačelnik ponaša kao Ilija Čvorović u Balkanskom špijunu. On je pun paranoje. Ono što nam je posebno sporno što će građani grada Zagreba to platiti. To je kao da ja gradski zastupnik imam neke sumnje i naručim tu provjeru i da tražim od građana Zagreba da to plate", smatra Marko Sladoljev, predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tim se slažu i u HDZ-u. Nije im jasno čemu takve provjere, ako nova vlast sve radi po zakonu.

"Ima li bubica u zagrebačkom holdingu ili ih samo u glavi oni koji ih traže novo je pitanje koje dolazi iz te gradske mega tvrtke. Smatramo potpuno neopravdanim ulagati 190 tisuća kuna u nešto kada zagrebački holding trpi milijunske gubitke", pojašnjava predsjednik zagrebačkog HDZ-a, Mislav Herman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je gradonačelnik već gotovo godinu dana pa je brojnima sumnjivo zašto baš sada provjeravaju ima li u uredima bubica i ostataka bivše vlasti.

-Što je povod tome? "Ništa, što bi bio povod. Ovo je proces koji traje već mjesecima. Radi se o nečemu što je uobičajeno za bilo kakvu korporaciju uključujući i javne korporacije", tvrdi Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, uobičajene su i česte za privatne kompanije, ali ne baš i za javne. Ima li skrivenih bubica i uređaja, obično se provjerava dok zaposlenika nema i dok je mir i tišina.

"Mislim da oni s time ne mogu ništa i ako nađu nešto. Oni ne mogu s tim ništa jer bi trebali pozvati policiju i DORH jer se radi o teškom kaznenom djelu neovlaštenog prisluškivanja. Za protuprislušni pregled mislim da im ne treba dozvola zaposlenika, ali ne znam kako je to regulirano u internim aktima ", objašnjava Ante Letica, stručnjak za sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok do toga dođe, sada kada je javno, još ih stignu ukloniti. A je li takvih provjera bilo i u Bandićeve vrijeme, pitali smo i njegove ljude od povjerenja - od Mirke Jozić do Slavka Kojića koji tvrde toga nije bilo.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo