PREVIŠE TOGA ZA PAMĆENJE... / Provjerili smo: Znaju li Hrvati što se slavi na današnji dan? 'Ne mogu se sjetiti... Dan Zagreba?'

Od sljedeće godine Dan državnosti bi se trebao umjesto 25. lipnja obilježavati 30. svibnja

30.5.2019.
21:00
VOYO logo

Hrvatski sabor proslavio je rođendan, a od iduće godine 30. svibnja slavit će i Hrvatska - jer će se Dan državnosti opet obilježavati na taj datum.

Pravi je to bio trenutak da bismo provjerili znaju li građani što slavimo i što bismo od sljedeće godine mogli slaviti na taj dan. Evo što su, među ostalim, rekli za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas se slavi Dan Sabora. Danas se ne slavi ništa, danas je osnovan prvi Sabor i to se slavilo do, čini mi se, 2000. kao Dan državnosti. Ne znam, slavi se Dan Zagreba. Ne mogu se sjetiti", samo su neki od odgovora koje su ponudili Zagrepčani.

Dakle, znanje većine ispitanih je poprilično dobro, što znači da je i njihovo mišljenje o vraćanju Dana državnosti na 30. svibnja itekako relevantno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svejedno, mi Hrvati ionako sve puno slavimo. Ne znam, bez veze. Možda bi trebalo biti umjesto 25. lipnja. Ne bih ništa mijenjao, svi nešto mijenjaju. Možda bi se i moglo, ali time se radi samo još veća pomutnja", izrazili su Zagrepčani mišljenje o vraćanju Dana državnosti na 30. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo