Nakon smrti gradonačelnika / Prva zagrebačka sjednica skupštine bez Bandića: Frcale su iskre oko Alemke Markotić, pojavila se i Prica

Na sjednici se prvi put nakon što je protiv nje podiguta kaznena prijava zbog smrti gradonačelnika pojavila i zastupnica Natalija Prica, no za izjave nije bila raspoložena

16.3.2021.
19:50
VOYO logo

Prva nakon smrti Milana Bandića održana je sjednica zagrebačke Skupštine, a zastupnike su dočekali građani revoltirani dosadašnjom politikom vođenja grada.

Vjerojatno i posljednja sjednica pred izbore protekla je mirno, a na primjeru spalionice u Resniku pokazala je da se nastavlja koalicija Bandićevaca i HDZ-a. 

 Minuta šutnje na prvoj sjednici nakon smrti gradonačelnika..A onda je mirno, bez uobičajenih prepucavanja, počela i sama sjednica.

Jelena Pavičić Vukičević (BM 365), v.d. gradonačelnice Zagreba: "Moram priznati da mi je sada malo lakše kad smo usvojili dnevni red, stvarno se lakše diše".

A prihvaćen je nakon što je skinula točku o 54 milijuna eura teškoj izradi treće faze pročistača otpadnih voda, ali i na prijedlog HDZ-a - onu o sortirnici otpada zbog koje je uoči sjednice prosvjedovala Udruga za zaštitu okoliša Resnik.

Davor Filipović (HDZ), kandidat za gradonačelnika Zagreba: "Veliki broj naših sugrađana iz Resnika nam se javio i nisu presretni s takvom idejom, pa bih zamolio da se to izostavi s dnevnog reda sjednice".

Jelena Pavičić Vukičević (BM 365), v.d. gradonačelnice Zagreba: "Svjesna da će prijedlog u raspravi, nažalost, doživjeti neuspjeh, a štedeći vaše i svoje vrijeme - prijedlog povlačim".

 Uvršten je pak prijedlog da Grad, a ne država podmiri račune za struju za 74 obitelji koje nakon potresa žive u kontejnerima. Isti onaj koji je vladajuća većina prije mjesec i pol - odbila:

Matej Mišić (SDP), zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini: "Je li zaista moguće da u ovoj Gradskoj skupštini će se i postupit po prijedlogu opozicije, ali će se taj prijedlog odbiti samo zato što je to oporba predložila".

A oporba sada predlaže i da se do izbora stopiraju nova zapošljavanja u Upravi i Holdingu:

Renato Petek (nez.), kandidat za gradonačelnika Zagreba: "2017. bilo je samo u Čistoći novih 400 ugovora potpisano, 45 dana prije prvog izbornog kruga. Nadam se da će gđa. Pavičić Vukićević prihvatit ovaj prijedlog".

Jelena Pavičić Vukičević (BM 365), v.d. gradonačelnice Zagreba: "Kada je kolega Petek to predložio, nisam vidjela doista nikakvog razloga tako nešto ne prihvatiti, i sama tako razmišljam".

 No, za HDZ-ovog kandidata Filipovića - takav je prijedlog politikanski:

Davor Filipović (HDZ), kandidat za gradonačelnika Zagreba: "Ovakve poruke da će se ljudi tjerati na cestu, da će se rezati glave, samo pokazuju da neki kandidati u ovoj političkoj utakmici nemaju ozbiljnog poslovnog niti upravljačkog iskustva".

Zaiskrilo je i oko odluke da Zagrepčankom godine postane Alemka Markotić. I dok je oporba naziva Zagrepčankom preko reda, brani je Bandićeva zastupnica:

Dragica Nikolić (BM 365), zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini: "Mi smo stvorili društvo gdje čak našu poznatu znanstvenicu koju bi svijet dočekao raširenih ruku znaju omalovažavati i napadati jer je dala prednost svojoj mami koja ima 85 godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TVRDI DA IMA NEKE DOKAZE /

VIDEO Bjegunac Mamić u Mostaru: 'Đuro Sessa je kriminalac. Donosio sam mu novac u kancelariju da mijenja presude'

Image
TVRDI DA IMA NEKE DOKAZE /

VIDEO Bjegunac Mamić u Mostaru: 'Đuro Sessa je kriminalac. Donosio sam mu novac u kancelariju da mijenja presude'



Na sjednici se prvi put nakon što je protiv nje podiguta kaznena prijava zbog smrti gradonačelnika pojavila i zastupnica Natalija Prica, no za izjave nije bila raspoložena. A iz Bandićeve stranke su najavili da će u četvrtak obznaniti s kojim će kandidatom u bitku za Zagreb.




Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo