buku slušali do ponoći / Prve turiste u Tisnom su dočekali - bageri: jesu li radovi mogli biti završeni ranije?

Tisno nespremno ulazi u turističku sezonu. Naime, na mostu koji otok spaja s kopnom još traju radovi, pa samim tim i gužve. Odgovor na pitanje - je li se u radove moglo ranije, doznajte u prilogu

30.5.2016.
19:04
VOYO logo

Građevinski strojevi rade punom parom. Turisti koji su u Tisnom odsjeli u hotelu kraj mosta buku su prije neki dan slušali i do ponoći, pa su zvali policiju.

Rekonstrukcija pokretnog mosta u Tisnom - preko kojeg prolazi državna cesta D 121, započela je 7. ožujka i radovi bi trebali biti gotovi do 15. lipnja. Mještani su ogorčeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je užasno, nije dobro pripremljeno. To nije u redu jer bilo je finih vremena kad se to moglo obaviti, a ne sada", rekla je turistkinja Jordana. 

Most je zadnji put rekonstruiran prije 26 godina i nije sporno da je radove trebalo obaviti. Ali, je li se to moglo ranije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom zime ovo mjesto nije okovano ni snijegom ni ledom, pa su radovi možda mogli započeti i prije ožujka da bi bili gotovi prije lipnja, odnosno prije početka turističke sezone.

Iz Hrvatskih cesta odgovaraju - mi ne možemo ubrzati ubrzati proceduru prije početka radova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije samog početka radova potrebno je izraditi projektnu dokumentaciju, ishoditi sva potrebna odobrenja, te provesti javnu nabavu za odabir izvođača radova. Po završetku svega navedenog stvoreni su uvjeti za početak radova", priopćili su iz Hrvatskih cesta. 

Načelnik Tisnog razumije da je zbog dugog sastavljanja Vlade kasnilo donošenje državnog, a onda i proračuna Hrvatskih cesta, ali gužve i promet koji se uz semafor naizmjenično odvija jednim kolničkim trakom,nisu dobar turistički imidž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smeta nam. Ja ne bih rekao da sad stvara nekakvu veliku prepreku, radovi se odvijaju i trebali bi biti gotovi do 10-og lipnja", rekao je Ivan Klarin. 

Turistima opravdanja, ma koliko držala vodu, malo znače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo