EKO LIMACH FEST / Prvi dječji eko festival: Djeca oblikuju svoj svijet – uče o ekologiji i zabavljaju se

Image
Foto: Thinkstock/Arhiva

Eko Limach Fest (ELF) je dječji eko festival, koji se ove godine po prvi put održava u Primoštenu u nedjelju

4.7.2019.
16:00
Thinkstock/Arhiva
VOYO logo

ELF je namijenjen djeci od 3 do 12 godina i njihovim roditeljima, a u centru Primoštena ih ove nedjelje od 10 do 19 sati na otvorenom pod motom 'Oblikuj svoj svijet' očekuju brojne interaktivne radionice kreativnog i edukativnog karaktera, zabavni program na pozornici te razne sportske aktivnosti na otvorenom, a ulaz je za sve posjetitelje u potpunosti slobodan.

Eko limachi kroz igru, sport, glazbu i razne radionice zajedno sa svojim roditeljima interaktivno sudjeluju u programu, uče o održivom razvoju, važnosti očuvanja prirode i okoliša, zdravog života, kao i zdravih prehrambenih i sportskih navika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Eko Limach Fest slavi i promiče ekologiju i dječju bezgraničnu kreativnost te potiče kritičko razmišljanje limacha budućnosti koji će se u sklopu radionice #TragVode udruge Portal Dobrote upoznati s gorućim problemom bacanja hrane i njegovih ozbiljnih posljedica na okoliš. Također, zahvaljujući inovativnom SmArt Ideas Labu dobit će priliku biti dijelom jedinstvene eko zabavno-edukativne priče #ŠtorijaPodnoSlapa koja sadrži elemente starih legendi, ali i prave moderne 'filmske priče' o super junacima svijeta prirode'', pobrojali su iz PaPRike, event management agencije, koja u suradnji s Općinom Primošten i brojnim drugim pokroviteljima i prijateljima festivala osigurava čitav dan prepun besplatnih sadržaja.

''Duboko vjerujemo da se u svakom djetetu nalazi kreativni genij. Ako dovoljno rano usmjerimo njegovu pažnju na vrijednosti i značaj održivog načina života, zdravlja i zajedništva, sudjelujemo u stvaranju generacija koje propitkuju postojeća saznanja, istražuju, šire vlastite horizonte i stvaraju preduvjete za napredak i dobrobit čitavog društva'', ističu organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog, u sklopu ovogodišnjeg morskog ELF-a bit će postavljena reciklirana instalacija raže u izvedbi umjetnice Maše Novak kako bi posjetitelje upozorili na alarmantan problem otpada u Jadranu.  

Naime, u nedavnoj studiji objavljenoj u časopisu Marine Pollution Bulletin, tim stručnjaka upozorava da je količina i zastupljenost plastičnog otpada na dnu Jadranskog mora među najvišim u Europi nakon sjeveroistočnog dijela Sredozemnog i Keltskog mora. Otpad u Jadran stiže od oko četiri milijuna ljudi koji žive uz njegove obale, a taj se broj tijekom turističke sezone poveća gotovo šest puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike