zaobišao proceduru / Prvi potez ministra kulture: Hasanbegović smijenio Stručno povjerenstvo za neprofitne medije

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Članovi Povjerenstva su na kućne adrese dobili odluku ministra kulture kojom s datumom potpisa prestaje njihov angažman u Stručnom povjerenstvu za neprofitne medije

29.1.2016.
12:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Prvi potez novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića bio je smjena Stručnog povjerenstva za neprofitne medije koje djeluje pri Ministarstvu kulture i odlučuje o raspodjeli sredstava neprofitnim medijima. Ovu odluku je potpisao dva dana nakon ulaska u Ministarstvo, odnosno 27. siječnja, javlja tportal.

Mima Simić, Tonči Kursar, Hajrudin Hromadžić, Zdenko Duka, Biljana Romić, Damir Hainski i Suzana Kunac su na kućne adrese dobili Hasanbegovićevu odluku kojom prestaje njihov angažman u Stručnom povjerenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu informaciju je tportalu potvrdila i članica Povjerenstva Mima Simić.

"Moram priznati da me šokiralo to da su tako ekspeditivni u dekapitacijama i nisu se potrudili čak ni hiniti proceduru", rekla je tportalu Mima Simić te dodala da ih nitko nije kontaktirao u vezi rada povjerenstva. "Nikakva revizija našeg rada nije provedena. Samo je bilo to pismo U ime obitelji u kojem se proziva naš rad, a Hasanbegović je očito blizak s njima", rekla je Simić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo kulture je krajem rujna prošle godine objavilo  kako je na temelju prijedloga Stručnog povjerenstva za neprofitne medije za dodjelu bespovratnih sredstava odabralo 20 medija koji su se istaknuli svojim uredničkim koncepcijama, planom rada, utjecajem i potencijalom mijenjanja medijskog i društvenog prostora. 
Riječ je o oko tri milijuna kuna.

Još nije poznato ima li ministar spremne nove kandidate za Povjerenstvo i koji je njegov daljnji plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo