definirat će se mjere / Prvi potez novog ministra zdravstva! Beroš: 'Danas je sastanak Kriznog stožera zbog koronavirusa'

'Hrvatska kao predsjedateljica Vijeća Europske unije ima određene obveze'

31.1.2020.
14:41
VOYO logo

Novi ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u petak kako će se zbog epidemije izazvane koronavirusom danas održati sastanak Kriznog stožera na kojemu će se definirati mjere protiv širenja virusa. 

"Definirat ćemo mjere koje će morati biti podignute na veću razinu da bi spriječili unos infekcije i nekontrolirano širenje u Hrvatskoj", rekao je Beroš novinarima u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan mu je, kaže, kontaktirati čelnike Svjetske zdravstvene organizacije i europsku povjerenicu za zdravstvo radi koordiniranja daljnjih akcija.

"Hrvatska kao predsjedateljica Vijeća Europske unije ima određene obveze", rekao je novi ministar kratko nakon što je dobio povjerenje Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija nije dobra, iz dana u dan broj oboljelih i umrlih raste", kaže Beroš ističući kako je važno u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo podići stupanj pripreme za zdravstveni nadzor.

Nadzor svih osoba koje dolaze iz kriznih žarišta

"To znači da ćemo nadzirati sve osobe koje dolaze iz potencijalno kriznih žarišta i zemalja gdje već ima oboljelih od koronavirusa i ako su bili u kontaktu s njima da budu pod nadzorom epidemiološke službe", precizirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je evakuaciju četiriju hrvatskih državljanki iz Kine na jug Francuske, no zbog drugih obveza koje je imao tijekom prijepodneva pojedinosti nije iznosio. Najvjerojatnije će biti u karanteni 14 dana, nakon čega bi se mogle vratiti u Hrvatsku.

Beroš je ponovio da će mu u vremenu do kraja mandata u fokusu biti plaćanje prekovremenih sati medicinskom osoblju i odlazak liječnika i medicinskih sestara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac za prekovremene sate će se, uvjeren je, pronaći. Liječnici koji pošteno rade svoj posao moraju za to biti plaćeni, kaže Beroš, dodajući da je o tome razgovarao s premijerom i glavnom državnom rizničarkom.

To su problemi koji traju dugo, no moramo ih početi rješavati, ljudi nam odlaze, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi ministar, koji je dobio glas 81 zastupnika, izrazio je nadu da će svojim trudom i povjerenjem opravdati povjerenje svih, dakle i onih koji mu nisu dali glas.

Na konstataciju da je bio prvi ministar s rukom na srcu dok daje prisegu i pitanje što je time htio poručiti Beroš odgovara: "Da to radim od srca za naš narod".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo