Radit će inspekcija / Prvi radni dan direktora APN-a pod povećalom, ministar poručuje: 'Pročešljat će se sve dodjele stanova'

Tko god bude varao s POS-ovim stanom, a utvrdi se da je prodan ili iznajmljen morat će platiti razliku do tržišne cijene

3.2.2020.
18:39
VOYO logo

Pod povećalom je bio prvi radni dan novog šefa APN-a Dragana Hristova. Na to mjesto došao je nakon Krešimira Žunića koji je ekspresno smijenjen jer je od iste te agencije sa sinom kupio stan, koji bi mu mogao i oduzeti.

Istodobno, ministar graditeljstva Predrag Štromar najavljuje reviziju i poručuje: cilj je očistiti sustav i APN. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi radni dan i kamen temeljac za gradnju POS-ovih stanova u Belišću. Njegov prethodnik na jednom je pao, zato Dragan Hristov odmah najavljuje promjene.

"Moramo utvrditi pravo stanje stvari s obzirom na ove nemile događaje i ove ljage bačene na APN. Utvrdit ćemo je li bilo nepravilnosti i kakvih. Što se tiče daljnjeg poslovanja, tu ćemo utvrditi i promijeniti akte i Zakonske odredbe ako treba da toga više ne bude. I da ne bude više takvih anomalija i da stanove dobiju oni koji zaslužuju", rekao je direktor APN-a Dragan Hristov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I poslije mene POS, kaže resorni ministar Predrag Štromar. Hvali taj model stambenog zbrinjavanja, kaže da je na njega bačena sjena i najavljuje reviziju.

"DORH će utvrditi je li bilo po Zakona ili nije, u petak sam poslao internu reviziju Ministarstva graditeljstva u APN, pročešljat će kompletno sve dodjele svih stanova i to unatrag pet šest sedam godina. Vidjet ćemo tko je bio gdje, tko je činio komisije", kazao je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žunić će biti stavljen na neko mjesto slobodno mjesto"

Tko god bude varao s POS-ovim stanom, a utvrdi se da je prodan ili iznajmljen morat će platiti razliku do tržišne cijene. Sve će češljati inspekcija. No, pitanje koje sve zanima je što će biti sa stanom koji je kupio Krešimir Žunić. Ako se pokaže da je kršio Zakon, hoće li ga morati vratiti?

"Apsolutno, ali ja kažem ja nisam taj koji to određuje. Gospodin Žunić će biti stavljen na neko mjesto slobodno mjesto koje odgovara njegovu iskustvu i školskoj spremi i tamo će pričekati dok se ovo sve ne riješi. Apsolutno, ali ja kažem ja nisam taj koji to određuje", rekao je Hristov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žunić je do daljnjeg u APN-u. U tom istom APN-u šest godina radio je i Hristov, ali je smijenjen. 

"Utvrdilo se da otkaz dobio na nečastan način, nezakonski način. Nije dobio otpremninu, samo plaće koje mu nisu dali", rekao je Štromar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi znate sami tko me smijenio i koliko je njihov autoritet i kredibilitet. Prema tome, ovo meni može i olakšati stvari jer su pod lupom javnosti da mogu stvarno krenuti clean start i da mogu raditi clean start da mogu raditi bez velikih problema i pritisaka", kazao je Hristov.

Kad se stiša buka oko POS-a i APN-a i institucije odrade svoj posao ovdje bi već na veliko trebala biti buka od radova. Zgrada s 24 stana vrijedna više od 14 milijuna kuna bit će gotova za 400 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo