Vinogradska i Merkur / Prvi smo ušli na odjele ginekologije koje dijele dvije zagrebačke bolnice. Tri tjedna su pod istim krovom

Isti krov dijelit će šest mjeseci, a onda će zaposlenici, oprema i pacijenti u KB Dubravu. Bit će podstanari sve dok traje obnova

6.10.2022.
21:00
VOYO logo

Tri tjedna dvije bolnice - pod istim krovom. Dok se pacijentice žale na gužvu i čekanje, iz Vinogradske bolnice u koju stižu i pacijentice iz Merkura - umiruju. Rade u dvije smjene, imaju 4 operacijske sale i 83 kreveta za rodilje. Prvi smo ušli na odjele ginekologije koje dijele dvije zagrebačke bolnice.

Ivan je drugi sin u obitelji Goluža. Jučer je stigao na svijet i za razliku od brata, u drugom rodilištu - u Vinogradskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam se ovaj put davno odlučila za ovu bolnicu, a tek sam prošli tjedan saznala da je i Merkur tu. Da nisam čula, ne bih ni primijetila. Ne osjetim nikakvu promjenu ili da se nešto duže čekalo. Dobro se drže", kaže majka Tina Goluža.

Merkur se zatvorio - zbog obnove. Na novu adresu preselili su nekoliko ultrazvuka, inkubatora, dio opreme za operacijsku salu, ali i krevete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je problema, bilo nam je velikih upitnika. I evo sve smo uspjeli dobrom suradnjom. Svaka je dobro došla i za svaku ćemo se pobrinuti da sve prođe u najboljem redu. Pod jednim krovom svi", govori glavna sestra Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Blaženka Sumpor.

Većina liječnika počela je s radom u ponedjeljak, ali ambulante rade već 20-ak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA POČETKU SAMO JEDNA SMJENA /

Ginekologija u Vinogradskoj preuzima pacijentice iz KB-a Merkur. Kreće sanacija šteta od potresa

Image
NA POČETKU SAMO JEDNA SMJENA /

Ginekologija u Vinogradskoj preuzima pacijentice iz KB-a Merkur. Kreće sanacija šteta od potresa

"Podijeljene su za sada trudnička ambulanta i ginekološka ambulanta. Naše pacijentice se upućuju da dođu poslijepodne, jer naši liječnici rade popodne. Ali sada će od idućeg mjeseca, ali već i kolege iz Vinogradske rade popodne, pa definitivni raspored očekujemo tek", kaže voditeljica rađaonice u KB Merkus Jasenka Zmijanac Partl.

Na istom hodniku sada su zaposlenici jedne i druge bolnice. Iz Merkura ih je stiglo stotinjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgleda poput mravinjaka, ali mi smo to malo rasporedili da radimo na način da radimo u dvije smjene. Tako da se radi popodne i danas je dolje Poliklinici relativna gužva. Ima i ljudi više nego ih ima. Sve ambulante su u pogonu", govori Krunoslav Kuna, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre milosrdnice.

Za pacijentice su na raspolaganju 83 kreveta, a zauzeto ih je 36. Tek na kraju mjeseca će znati koliko je beba više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo na samom početku kad se KB Merkur preselio bio je neki peak malo više poroda, međutim sad je uobičajeno stanje", rekla je Sumpor.

Zbog nove organizacije u pogonu je i jedna operacijska sala više - ukupno su četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pacijentice mogu biti mirne. Mi zajedno u dogovoru s upravom imamo i rezervne kapacitete da proširimo broj soba ako bude potrebno", kaže Kuna.

Isti krov dijelit će šest mjeseci, a onda će zaposlenici, oprema i pacijenti u KB Dubravu. Bit će podstanari sve dok traje obnova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo