za zaposlene majke / Prvi u Hrvatskoj! Poreč i Koprivnica uveli besplatne vrtiće za žene poduzetnice

Grad Poreč već nekoliko godina nosi titulu Grada prijatelja ženskog poduzetništva

5.2.2022.
8:40
VOYO logo

Poreč i Koprivnica prvi su u Hrvatskoj uveli besplatne vrtiće za žene poduzetnice. U Poreču, majke koje pokreću vlastiti biznis, mogu računati na šest mjeseci besplatnog vrtića koji inače košta 700 kuna na mjesec. Posjetili smo mladu porečku poduzetnicu, majku troje djece, kojoj ova mjera pomaže lansirati vlastitu tvrtku za poslovno savjetovanje.

Ova zaposlena majka troje djece u privatnike je otišla kako bi mogla bolje raspolagati vlastitim vremenom. Danas spaja poslovno savjetovanje i vizualni marketing, a najviše voli slikati djecu i igračke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Imam sreću da su tu bake ali i one imaju svoj plan i program tako da nije to rješenje za ženu poduzetnicu da svaki put mora nekog pitati i mora razmišljati tome gdje ću danas pustiti dijete'', rekla je Marijana Kordić, majka i poduzetnica iz Poreča.

No žongliranje između posla i obitelji nije uvijek lako. Problem je uočila i pročelnica odjela za gospodarstvo Grada Poreča na čiju je inicijativu ova mjera i uvedena.

''Mi kao grad smo odlučili, evo među prvima u Hrvatskoj, da im osiguramo besplatan vrtić u prvih šest mjeseci i da se one slobodno posvete pokretanju i stjecaju prvih nekih klijenata'', izjavila je Morena Mičetić Fabić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Grada Poreča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pomoć građanima /

Osječani će manje plaćati vrtić za svoju djecu ako su izostala zbog korone: Cijene niže za 20 do 30 posto

Image
pomoć građanima /

Osječani će manje plaćati vrtić za svoju djecu ako su izostala zbog korone: Cijene niže za 20 do 30 posto

''Znači tih prvih šest mjeseci, dok se tek otvori, dok dođu prvi klijenti, dok se naplate prvi računi, je jako bitno da znam da je osigurano, da ne moram misliti na taj vrtić. Da je dijete tamo zbrinuto, sigurno i uz to da je i plaćeno od strane Grada uz pomoć potpore'', kazala je Kordić.

Iako subvencija ide iz proračuna Grada već je spreman projekt za prijavu na prvi dostupni natječaj u sklopu Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Grad Poreč već nekoliko godina nosi titulu Grada prijatelja ženskog poduzetništva.

''I tako uvodimo različite mjere, svake godine neku novu, od njihovog educiranja, formiranja, umrežavanja pa do direktnih financijskih potpora iz proračuna'', izjavila je Mičetić Fabić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz novac iz EU fondova kažu povrh besplatnih vrtića planiraju uvesti i nove poticaje za žene poduzetnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo