Do kraja mjeseca / Prvi veliki rez! Otkaze dobiva 35 zaposlenika Holdinga: 'Riječ je o referentima, ljudima koji rade na prisilnoj naplati...'

Image
Foto: RTL.hr

Riječ je o agencijskim radnicima, te onima koji su imali ugovore na određeno vrijeme

16.6.2021.
8:36
RTL.hr
VOYO logo

U Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu (GSKG), jednoj od podružnica zagrebačke megatvrtke Zagrebački holding, 35 zaposlenika će do kraja ovog mjeseca dobiti otkaz. Riječ je o agencijskim radnicima od kojih neki u GSKG-u rade i preko šest godina, te onima koji su imali ugovore na određeno vrijeme.

Ova serija otkaza predstavlja prvi veliki kadrovski rez u Zagrebačkom holdingu (ZGH), koji u srijedu dobiva novu upravu. Imenovala ju je nova gradska vlast s Tomislavom Tomaševićem na čelu. Dosadašnja šefica ZGH Ana Stojić Deban izjavila je da ta megatvrtka ima prema financijskim institucijama dug od 4,8 milijardi kuna. No ona u tome ne vidi problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su otkazi prvo krenuli u GSKG-u za Telegram je potvrđeno iz izvora u samom GSKG-u. Identičnu informaciju ima i član Glavnog odbora Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) Zdravko Stoilković. Taj sindikat djeluje u Zagrebačkom holdingu, pa tako i u GSKG-u.

Na otkaze, ali i istek stotina ugovora o radu na određeno i ugovora s agencijskim radnicima 30. lipnja, već su i službenim dopisom upozorili gradonačelnika Tomaševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama koji u GSKG-u već godinama radimo preko raznih agencija ugovori neće biti produženi. Rekli su nam da nas više ne mogu plaćati i odmah nas poslali na godišnje odmore kako bismo ih iskoristili do 30. lipnja. Riječ je o referentima, tajnicama, ljudima koji rade na prisilnoj naplati, zaposlenicima zaduženima za matične podatke… Upravu ne zanima ni ima li među njima samohranih roditelja, a ugovori s agencijama im takve otkaze i omogućuju", govore nam zaposlenici GSKG-a koji od kraja ovog mjeseca više neće imati posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo