staro normalno - nenormalno / Prvi vikend s novim mjerama. Klubovi su puni, tržnice rade kao nekada, a prodavači u šali kažu: 'Vratili bi se i na staro'

Iza nas je prvi vikend blažih COVID mjera. Noćas se duže partijalo, a Stožer je popustio i u školama, vrtićima, na tržnicama

21.3.2022.
8:00
VOYO logo

Mnogima je sve to premalo, ali s druge strane postoje i oni koji su u posljednje dvije godine potpuno promijenili navike. 

Najšarenije i najglasnije mjesto u gradu. I u doba najstrožih mjera prodavači su podizali raspoloženje svojom otvorenošću.

Iako su oni sami bili zatvoreni. U kutijama od pleksiglasa, ali živ se čovjek na sve navikne, pa čak i ako su navike stvorene zbog loših okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSLJEDNJI DAN FESTIVALA /

U sklopu Festivala svjetla Gavella održava svoju predstavu, ravnatelj: 'Očekujemo još veći broj publike u kazalištu'

Image
POSLJEDNJI DAN FESTIVALA /

U sklopu Festivala svjetla Gavella održava svoju predstavu, ravnatelj: 'Očekujemo još veći broj publike u kazalištu'


"Tako da nam je sad problem, vratili bi se i na staro. U psihi onako, da.
Pa dobro, ali mi smo se toliko navikli da nam ustvari to sad i fali", poručuje Milka Marin, prodavačica na riječkoj ribarnici.

Ali kupcima je draže bez pregrada. Navika pipkanja ribe je nestala, ali miriše im na stara vremena.

"Puno je zgodnije ovako sada kada je otvoreno, kada vidite, nego prije. To je istina. -Znači bolje se osjećate? Bolje se osjećamo i vidimo i osjetimo. Miris? I prodavačice i miris i sve. Sve je drugačije", kaže Andriana Barbalić.

Štandovi su i dalje razmaknuti, ali ovih će se dana i to promijeniti.

"Navodno da će se micat ovi kiosci, ovi stolovi i stavljat novi stolovi, kao što su bili prije. E sad ne znamo šta će bit", tvrdi Marijana Diklić, prodavačica na riječkoj tržnici.

Ronald će tako pored svog štanda imati više susjeda s kojima će se družiti, a upravo druženje je ono što mu u COVID vrijeme najviše fali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam jučer na rođendanu. Ne smijemo vam reć lokaciju di smo bili, ali bili smo, zato smo malo danas kasnili na placu", s osmijehom govori Ronald Superina, prodavač na riječkoj tržnici.


Kasne i šetači na Korzu. Jer i mnogi od njih noćas su iskoristili blaže mjere i produžili izlazak. No i u ovom slučaju nekima je novo normalno postalo - normalno. A staro normalno - nenormalno.

-Po kućama se družite ili? "Da, najviše. To je nama, barem mojoj ekipi je to nekako bolje. Uštedimo više novca i bolje je", smatra Mateo Pranjić iz Rijeke.

"Više ta privatna druženja nego izlasci. Mislim tek se kreneš opuštat nekako vani i onda moraš ić doma u ponoć ili sad dva", kaže Sara Kuzma.

A prvi put nakon dvije godine muzika je odzvanjala i iz zagrebačke Arene. Svi su bili s COVID potvrdama, ali Arena je bila puna.

Do prekjučer u ponoć, sve Pepeljuge već su bile kod kuće. No otkucaji ponoći više ne prijete da će nestati čarolija noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo