U SABORU / Prvo glasanje na Markovu trgu po koronapravilima: Jedna stvar ipak je ostala ista

Nakon potresa, a u vrijeme borbe s koronavirusom, i zastupnici su se morali pomiriti s novm pravilima

17.4.2020.
20:30
VOYO logo

Uz glasanje u sabornici zastupnici i zastupnice su istodobno glasali u još dvije odvojene prostorije, praćene kamerama pa se glasalo i brojilo i ručno.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su dvorane bile spremne za sve zastupnike, njih 151, 30-ak zastupnika se nije pojavilo, a svih Vladinih 16 izmjena i dopuna zakona prihvaćeno je dok ostali zakoni i amandmani oporbe nisu bili te sreće.

“Promijenilo nam se da se ne rukujemo, da sjedimo u Saboru drukčije, ali jedna stvar se nije promijenila, a to je da kad oporba daje amandmane,vladajući ih odbijaju”, kaže saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

Samo je jedan zakon jednoglasno prihvaćen - onaj o ovrhama. Oporba bijesna najviše zbog odbijanja produljenja moratorija na kredite građana na godinu dana pa tako predsjednik SDP-a Davor Bernardić smatra: ''To je samo dokaz da ova Plenkovićeva vlada štiti interese banaka, to je dokaz da Plenkovićeva vlada štiti ekstraprofit banaka u ovim teškim vremenima”.

“Mi ćemo nastaviti vršiti pritisak i ja se nadam da zbog tog pritiska i pritiska javnosti da će se shvatiti tko je bitan, da je bitan narod, a ne banke”, poručio je predsjednik MOST-a Božo Petrov.

I dok su vladajući u liku predsjednika Kluba HDZ-ovih saborskih zastupnika i zastupnica Branka Bačića ponavljali: “Upravo se u ovoj krizi pokazalo koliko je Hrvatska organizirana i funkcionalna država”, idućeg tjedna zastupnici se tek trebaju dogovoriti o novom načinu rada u koronakrizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo