za ne povjerovati / Prvorazredni skandal u Dućama: na državnoj cesti usred mjesta osvanuo privatni semafor

Image
Foto: Photos/Ilustracija

Nakon što su novinari ispitivali detalje oko privatnog semfora, on je ubrzo i nestao.

31.7.2017.
9:00
Photos/Ilustracija
VOYO logo

Privatni semafor niknuo je u Dućama i to doslovno preko noći. Semafor se pojavio pred hotelom Plaža, jednoj od najvećih ovogodišnjih turističkih investiciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Kako je investor jurio za rokovima, kako piše Slobodna Dalmacija, nije uspio na vrijeme za sezonu izgraditi planirani pothodnik, kako bi gosti, nesmetano mogli prelaziti cestu - Jadransku magistralu.

Kako je hotel izgrađen uz iznimno prometnu dionicu, gostima a i samom vlasniku to nesumnjivo predstavlja veliki problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Semafor je postavljen u noći s četvrtka na petak, do zore su trajali radovi, da bi već u petak popodne semafor bio u funkciji. S time da nije napravljen ni pješački prijelaz.

Sljedeće jutro kada su ugledali semafor Dućani su ostali šokirani, ne vjerujući da se pojavio semafor na državnom pravcu, bez najave, bez upozorenja i bez zebre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari Slobodne Dalmacije u razgovoru s djelatnicima omiške ispostave Hrvatskih cesta shvatili su kako oni nemaju pojma odakle gazdi hotela pravo na semafor. Čuli su za nekakvu dozvolu, ali u njoj se, tvrde, nikakav semafor ne spominje.

Navodnu dozvolu za postavljanje semafora, onu u kojoj se nikakav semafor ne spominje, supotpisali su, priča se, Ivo Zekan i Neven Matijević, dužnosnici splitske ispostave Hrvatskih cesta, koji se nisu javljali novinarima kao ni glasnogovornica HC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon brojnih poziva ogorčenih mještana sljedeću noć semafor je, naime, uklonjen. Opet doslovno preko noći. Postolja su ostala, ali su svjetla izvađena. No, zato se pojavila zebra. Tko ju je nacrtao, ne zna se.

Vlasniku hotela Andri Tomasoviću nije bilo baš najjasnije otkud novinarski interes za semafor u Dućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar nema interesantnijih i atraktivnijih tema za pisanje?", upitao je novinare koji su mu objasnili da teško da išta može biti zanimljivije od privatnoga semafora. On tvrdi da je to bila potreba za čitavo mjesto te da u zadnjih deset godina je bilo pet teških sudara na tom mjestu.  No, tijekom razgovora je potvrdio da ima dozvolu za treptač, pješački prijelaz i mjerač brzine. No tvrdi da to nije semafor nego treptač,piše Slobodna Dalmacija

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo