sramotno ophođenje s turistima / Psovao talijanske turiste i silom ih istjerao iz marine: sud mu odredio kaznu od - 187 kuna

Ružne slike sa Silbe obišle su prošlo ljeto Hrvatsku, Italiju, ali i šire. Talijanske jedriličare koji obiteljski ljetuju u Hrvatskoj zadnjih 20 godina isprepadao je koncesionar za naplatu privezišta koji ih je na silu htio maknuti

5.4.2018.
19:07
VOYO logo

Incident prilikom pokušaja naplate privezivanja prošlo ljeto na Silbi talijanski su jedriličari snimili i kao sramotu ophođenja s turistima u Hrvatskoj obzbanili putem društvenih mreža.

Tvrdili su da su na mjestu gdje je privezivanje besplatno, pa ih je koncesionar za naplatu pokušao na silu odvući odatle. Sud u Zadru mu nije dao za pravo i odrezao mu je kaznu od 187 i pol kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam sam presudom. Ništa nisam kriv. Niti sam ja te ljude napao niti sam išta napravio, ja sam njima samo odvukao njihovo plovilo razumijete da spriječim moguće nastalu štetu", rekao je Marko Matulina, Silba.

Sud je za olakotne okolnosti uzeo činjenicu da se okrivljenik ispričao zbog psovanja i da je sezonski radnik slabijeg imovinskog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito se vodio činjenicama da nije bilo nikakvih fizičkih obračuna nego se se radilo o verbalnom prekršaju i shodno tome je donio minimalnu kaznu što nije neuobičajeno u tim predmetima", tvrdi Frane Grbić, odvjetnik iz Zadra.

Inače je kod ovakvih prekršaja kazna u rasponu - kako se još uvijek obračunava - u rasponu od 50 do 350 bivših njemačkih maraka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudom Prekršajnog suda u Zadru sankcionirano je narušavanje javnog reda i mira. Ali koliko košta narušavanje imidža neke turističke destinacije?

Za takve štete postoje građanske parnice, ali ružne slike dugo ostaju u sjećanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike