STO DANA VLADE / Puhovski: 'Plenkovićeva najjača i najslabija osobina je to što pokušava smirivati, a onda odlaže probleme'

Vlada je sa svojih prvih sto dana zadovoljna, oporba nezadovoljna, a mogu li biti zadovoljni građani - prokomentirao je u RTL Direktu politički analitičar prof. Žarko Puhovski

26.1.2017.
22:56
VOYO logo

Od 1 do 5 vaša ocjena Vlade? 

Minus 3. Između 2 i 3. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je ono najbolje?

Najbolje je ono što je sam premijer rekao - oni su dali atmosferu stabilnosti i smirivanja unutrašnjih prepucavanja na neproduktivan način. Dali su do znanja da bi mogli trajati duže od nekoliko mjeseci, što je već neki napredak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali učinjeno je dosta - porezna reforma, porodiljne nakade, hitrorezi, rezanje administracije...

Sve je to učinjeno kao pomoć bogatima. Poduzetnicima. Oni su prihvatili pravila Sv. Luke - uzmi siromašnome, daj bogatima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali rezanje nameta? 

Nameti se opet odnose na prijavljivanje firmi. Osim poduzetnika morate i one koji su poduzeti uzeti u obzir. Oni koji imaju do 5-6 tisuća kuna plaće nisu ništa dobili s tom reformom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se nije napravilo, a trebalo se?

Najgore po mom sudu je ta porezna reforma. Drugo što je loše je to prepucavanje sa IInom. Premijer ima kao svoju najjaču i najslabiju osobinu to što pokušava smirivati pa onda odlaže probleme - stvara povjerenstva, komisije itd da bi izbjegao sporove. To funkcionira na njegovoj funkciji predsjednika stranke i zato HDZ relativno dobro stoji relativno, ali ne funkcionira kad je premijer. Tu je sličan Račanu nego bilo kome drugome. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ministara - najbolji i najlošiji? 

Dobrović, mislim da je on nešto učinio s tom strategijom otpada. Najlošija je definitivno Martina Dalić, ona je fundamentalno opteretila vladu. Ona je morala znati da kad prihvaća takvu funkciju, a muž joj radi u Ini, da je već samim prihvaćanjem funkcije u nekom potencijalnom sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u prilogu!

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo