maksimalna racionalizacija / Pula donijela konačnu odluku! Slijedi ušteda vode. Biljke zalijevaju tijekom večeri, gase se tuševi na plažama

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Napominje se kako se aktivnosti zalijevanja parkovnih površina provode tijekom noćnih sati jer tada biljke mogu vodu optimalno iskoristit

15.7.2022.
12:50
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

U Puli će ovog tjedna krenuti racionalnije trošenje vode prilikom održavanja javnih zelenih površina i čišćenja prometnica. U Puli te djelatnosti obavlja tvrtka Pula Herculea, a pulski gradonačelnik Filip Zoričić izjavio je kako ''grad Pula s trgovačkim društvima ovime želi maksimalno pridonijeti dodatnoj racionalizaciji potrošnje vode'', piše Glas Istre.

''Iako se nadamo da do mogućih redukcija neće doći, ovim aktivnostima i odlukama pokazujemo odgovornost u upravljanju i brigu o vitalnim resursima kao što je to voda. Pozivamo također sve sugrađanke i sugrađane, naše drage goste, te poslovne subjekte, druge gradove i mjesta u Istri i čitavu zajednicu na racionalno trošenje vode kako bismo zajedno pridonijeli lakšem prebrođivanju trenutne situacije kada je u pitanju stanje vodnih resursa u našem gradu i županiji“, ističe Zoričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'RACIONALNO JE TROŠITE' /

U Istri zbog suše uskoro redukcija vode. Očekuje li isti scenarij ostatak Hrvatske?

Image
'RACIONALNO JE TROŠITE' /

U Istri zbog suše uskoro redukcija vode. Očekuje li isti scenarij ostatak Hrvatske?

Od ukupnih 70 000 m3 za koje je izdana vodopravna dozvola ove godine je iz navedenog izvora za potrebe usluga Herculanee iskorišteno 15 posto kapaciteta, a redovitim analizama koje se provode utvrđeno je kako u ovom trenu ne postoji opasnost od presušivanja tog izvora. Dokle god za to postoje preduvjeti, aktivnosti čišćenja ulica i zalijevanja javnih zelenih površina u centru Pule provodit će se bez dodatnih mjera štednje čak i u trenutku eventualnog proglašenja mjera redukcije.

Napominje se kako se aktivnosti zalijevanja parkovnih površina provode tijekom noćnih sati jer tada biljke mogu vodu optimalno iskoristiti, a utrošak iste je zbog smanjene evaporacije i utjecaja sunčeve svjetlosti znatno manji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po donošenju odluke Grada Pula provest će se mjera zatvaranja tuševa na plažama i kupalištima Valkane, Stoja, Mornar, Zelenika i Hidrobaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo