ponovono izabrani gradonačelnik / Puljak i zamjenici preuzeli vlast u Splitu, zaposlenici ga dočekali pljeskom

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Puljak je siguran da nitko neće kočiti razvoj Splita

15.7.2022.
10:48
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Nedavno ponovno izabrani gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegovi zamjenici u petak su preuzeli ovlasti od povjerenice Mirne Veže, a u zgradi Gradske uprave su ih uz pljesak dočekali brojni zaposlenici.

Puljak je izrazio zadovoljstvo što su preuzeli dužnost i što će uz veliku podršku građana, koju su dobili na izborima, nastaviti istim smjerom kao i kada su grad vodili tijekom deset mjeseci, koliko su bili na vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavit će s realizacijom projekata, očekuju mnogo drugih projekata i ispunjavanje obećanja koja su dali građanima u kampanji.

Na pitanje hoće li biti štednje u gradskim tvrtkama, s obzirom na probleme s energentima, Puljak je odgovorio potvrdno jer namjeravaju uputiti sve direktore gradskih tvrtki na štednju i racionalizaciju, uz održavanje kvalitete javnih usluga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da su razgovarali s kolegama iz Mosta i SDP-a o mogućoj većini u Gradskom vijeću, sljedeći tjedan će nastaviti razgovore i nada se da će se brzo dogovoriti nakon čega bi počeli s konstituiranjem Gradskog vijeća.

Image
SPLITSKA RENESANSA /

Što hitno treba Split? Recikliraju najmanje od svih, autobusni kolodvor je kao u Indiji, a gužve su ogromne

Image
SPLITSKA RENESANSA /

Što hitno treba Split? Recikliraju najmanje od svih, autobusni kolodvor je kao u Indiji, a gužve su ogromne

Nada se sjednici Vlade u Splitu

Novinare je zanimalo i očekuje li skori posjet premijera Andreja Plenkovića, na što je kazao da će ga pozvati u posjet, nada se da će jednog dana biti održana i sjednica Vlade u Splitu, kao i da su upućeni jedni na druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Siguran je da nitko neće kočiti razvoj Splita i da će uspješno surađivati na projektima gdje imaju zajedničke dodirne točke.

Puljak je najavio da će uskoro  raspisati natječaj za Istočnu obalu, kroz koji će urbanisti i arhitekti predložiti rješenja za promet u trajektnoj luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo smo dovršili primopredaju vlasti, imamo izvršnu vlast izabranu od naroda i to Split kao drugi grad u državi treba imati. Povjerenstvo je izuzetak, bilo je izazovno, osobno meni časna dužnost i iskustvo na kojem sam zahvalna, a u suradnji s kolegama pročelnicima, unatoč ograničenim ovlastima, uspjeli smo mnogo toga dobroga učiniti za naš grad", izjavila je bivša povjerenica Mirna Veža.

Dodala je kako su uspjeli proračunsku stavku dovesti u plus i u tijeku turističke sezone organizirati veliku manifestaciju kao što je Ultra, koja je završila bez negativnih posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo