'ZA POBOLJŠANJE STANDARDA' / Puljak najavio poskupljenje dječjih vrtića u Splitu: 'Cijena se nije povećavala dugo godina...'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

O prijedlogu poskupljenja trebalo bi se raspravljati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća

1.9.2022.
14:42
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u četvrtak je najavio poskupljenje dječjih vrtića i produženog boravka u školama zbog povećanja cijena energenata i električne energije.

“Dugo godina cijena se nije povećavala, a cijene energenata i hrane su se povećale," rekao je Puljak te dodao da će iznos poskupljenja ostati vrtićima za poboljšanje standarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vršitelj dužnosti pročelnika Službe za društvene djelatnosti Mario Negotić najavio je da bi cijena vrtića s 480 kuna trebala porasti na 600 kuna.

"Što se tiče produženog boravka u školama, roditelji su do sada plaćali 250 kuna a Grad je sufinancirao s 450 kuna. Iznos koji plaćaju roditelji i Grad povećali smo za 50 kuna pa bi roditelji mogli plaćati 300 kuna za cjelodnevni boravak, a Grad 500 kuna," rekao je Negotić. Taj dio povećanja će ići za isplatu plaća nastavnika koji rade u produženom boravku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O prijedlogu poskupljenja trebalo bi se raspravljati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća a do tada će se voditi javna rasprava o tom prijedlogu.

Image
poskupljenja ne prestaju /

Val poskupljenja odrazit će se i na vrtiće. Cijene su već dignuli u Križevcima, Dugom Selu...

Image
poskupljenja ne prestaju /

Val poskupljenja odrazit će se i na vrtiće. Cijene su već dignuli u Križevcima, Dugom Selu...

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ Vide Popović izjavio je kako najave poskupljenja dječjih vrtića treba dobro razmotriti jer poskupljenje s 480 na 600 kuna nije beznačajno, posebice za roditelje koji imaju više djece u vrtićkoj dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik splitskog SDP-a i vijećnik Damir Barbir ističe pak kako treba spriječiti pad standarda u splitskim vrtićima.

"Poskupljenje možemo gledati kao nužno zlo ali ja ću inzistirati na tomu da oni koji su najugroženiji i kojima je to udar na standard budu zaštićeni i da taj udar na standard građana bude što je moguće manji," izjavio je Barbir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, koja je trajala oko pola sata, vijećnici su glasovali za komisije i odbore koji ranije nisu bili izglasani.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo