uvrede nakon članka / Puljak se napokon oglasio o Ivoševiću i prijetnjama 'pijenjem krvi': 'Imam grč u želucu, ali ne želim izgubiti dogradonačelnika'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Novinarku je osobito zgrozilo kada joj je Ivošević rekao "Napit ću vam se krvi"

10.2.2022.
12:13
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak na Facebooku je tek danas komentirao verbalni napad splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića na novinarku i urednicu Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolinu Lulić

Naime, dogradonačelnik je nakon objave članka pod naslovom ''Puljak i Ivošević u akciji ilegalnog pošumljavanja i širenja neistina: iz Grada tvrde da je ovo prvo stablo posađeno u 30 godina, a Bojanova stara FB stranica ih demantira", telefonski kontaktirao Nikolinu Lulić i grubo je verbalno napao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navode iz dnevnog lista, od niza uvreda i prijetnji, uredništvo Slobodne izdvojilo je jednu, koja je urednicu Lulić osobito zgrozila: "Napit ću vam se krvi".

Puljak kaže da od svega ima "grč u želucu", ali jasno je i da od Ivoševića neće tražiti da odstupi. Dobio je pauzu da se povuče iz javnosti i da poradi na komunikacijskim vještinama. Gradonačelnik kaže da je - pod stresom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pritisak na novinare /

HND osudio Ivoševićev napad na novinarku: Pozivaju Puljka da osudi prijetnje svoga zamjenika, on još šuti

Image
pritisak na novinare /

HND osudio Ivoševićev napad na novinarku: Pozivaju Puljka da osudi prijetnje svoga zamjenika, on još šuti

Reakciju splitskog gradonačelnika na ovaj skadanl prenosimo u cijelosti:

''Kad smo ušli u Banovinu obećali smo samima sebi da ćemo Gradom upravljati tako da rješavamo sve ono što drugi nisu rješavali, ali i podizati standarde upravljanja u svim područjima. I možete vidjeti da smo tako i krenuli. Teško mi je pisati ove rečenice i od jučer imam stvarni, a ne metaforički grč u želucu jer znam da smo pogriješili tamo gdje nismo smjeli jer je komunikacija i pristojno ponašanje dio našeg programa, jednako kao i bespompromisna borba za uvođenje reda u Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš zato ne postoji ni najmanja naša želja da na bilo koji način ublažavamo i relativiziramo problem neprimjerene komunikacije dogradonačelnika Bojana Ivoševića s novinarkom Nikolinom Lulić iz Slobodne Dalmacije. Zbog svega izrečenog i dogradonačelnik Ivošević, ja i svi naši drugi suradnici nismo željeli uputiti samo javnu ispriku novinarki, nego najaviti i korake koji jamče da se ne želimo samo "izvući" iz ove trenutačne situacije. Dogradonačelnik Ivošević se na neko vrijeme povlači iz bilo kakve komunikacije s medijima, ne zato da vam uskratimo neke informacije ili pričekamo da vrijeme izbriše ovu neugodnost, nego da uloži u sebe napore koji su u ovako stresnom poslu potrebni i za javnu komunikaciju, a ne samo za odlično izvršavanje samih preuzetih poslova.

Ne želim izgubiti ovako poslovima predanog dogradonačelnika, Split ne treba izgubiti ovako beskompromisnog borca za bolji i uređeniji grad, a vi mediji ne smijete izgubiti pravo da sve to pratite i valorizirate na slobodan i nepristran način. Vrijeme koje ćemo si svi sada uzeti ne samo jednokratnom isprikom, nego i povlačenjem dogradonačelnika iz javnosti radi podizanja komunikacijskih standarda ulaganje je u budućnost naših odnosa i još predaniji rad za boljitak našeg Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U govoru nakon pobjede, rekao sam da ćemo vjerojatno katkad pogriješiti. Ovo je taj trenutak. Život nije samo veselje, nego je ispunjen i teškim danima poput ovoga. Teške trenutke pretvorit ćemo u pobjedu ako naučimo nešto iz njih, a ja vjerujem u učenje'', napisao je Puljak na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo