Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
čudo slobodne i neovisne države

Puljićeva propovijed u Kninu: 'Tuđman poljupcem stijega poručio da hrvatska povijest više neće šutjeti'

Kazao je da smo proživljavali pravu kalvariju, ali nismo se predavali niti gubili nadu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hina/ 5.8.2019. u 14:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Želimir Puljić poručio je u ponedjeljak, prevodeći svetu misu za Domovinu u kninskoj crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta da u Kninu povijest nije šutjela.

Služeći misu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice operacije Oluja, na kojoj je bio i državni vrh, Puljić je kazao kako branitelji nisu bez razloga nosili Gospinu krunicu oko vrata, a po brojim skloništima i obiteljskim ognjištima toga vremena nizala su se zrnca krunice i molilo se: "Zdravo, Marijo".

"Uz Gospinu pomoć dogodila su se brojna čudesa koja se ljudski ne mogu razumjeti jer kako objasniti čudo slobodne i neovisne države koju ispočetka nisu željeli svjetski i europski moćnici, kako razumjeti čudo što smo ne samo obranili svoje ognjište nego i preživjeli užas razaranja i strategiju spaljene zemlje, kako to da nitko nije umro od gladi, ostao nezbrinut kad mu je dom bio razrušen", rekao je Puljić.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Uživo osjećamo kako ovdje, u kraljevskom gradu Kninu, naša narodna i crkvena povijest nije šutjela", naglasio je zadarski nadbiskup, parafrazirajući riječi pape Ivana Pavla Drugog tijekom posjeta katedrali Sv. Duje u Splitu 1998. godine.

Kazao je da smo proživljavali pravu kalvariju, ali nismo se predavali niti gubili nadu te da smo se s krunicom oko vrata borili protiv zla i uništavanja i osvojili slobodu. 

Upravo se čita

Image
U 17.10 SATI

Što nas čeka u 'Miriše na ljubav'? Serkana će kući iznenaditi neugodna situacija kojoj će svjedočiti...

"Ima ih koji su još uvijek zatečeni i iznenađeni tom slobodom, drugi je još nisu ni prihvatili, a trećima je ona nakon 27 godina pričin i opsjena, kako piše u novinama, 'treperava fatamorgana na obzorju'. Nema koristi takve razuvjeravati pogotovo ako nisu nikada ni željeli, ali ni sanjali o narodnoj slobodi i državnoj samostalnosti", ustvrdio je.

Istaknuo je i kako je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman poljupcem stijega na Kninskoj tvrđavi poručio svima da hrvatska povijest više neće šutjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 5.8.2019. u 14:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
što, kako i zbog čega

Salmonela pronađena u omiljenim namirnicama, u tijelu ostaje i do dva mjeseca. Kako je prepoznati?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba