SPLITSKA SCENA / Puljkov zamjenik: 'Ostavku ću dati tek kad ih i cijela oporba podnese'. Puljak odgovara: 'Možda je bio nesporazum'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Gradonačelnik Ivica Puljak kazao je da će danas razgovarati sa svim partnerima, a sutra sa svim političkim opcijama, nakon čega će donijeti rješenje

5.4.2022.
11:19
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Zamjenik splitskog gradonačelnika Antonio Kuzmanić jutros je izjavio kako u petak neće dati ostavku kada ju budu davali gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević, te je poručio da će na svom mjestu ostati dokle god ju cijelo Gradsko vijeće ne podnese.

Kuzmanić je to rekao u programu Radio Dalmacije, a referirajući se na najave da Vlada šalje povjerenika za Split, kazao je kako ga zanima kojim člankom i stavkom zakona će ga smijeniti ako on sam ne da ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostavku sam spreman dati onog trenutka kada cijela oporba odnosno HDZ podnese ostavke. Onda će se i Gradsko vijeće raspustiti, a kada se ono raspusti moja ostavka je na stolu", poručio je Kuzmanić.

Image
drama u splitu /

Vlada će na čelo Splita postaviti svog povjerenika umjesto Puljkovog zamjenika: 'Plenković se napokon uključio u izbore'

Image
drama u splitu /

Vlada će na čelo Splita postaviti svog povjerenika umjesto Puljkovog zamjenika: 'Plenković se napokon uključio u izbore'

Kako Kuzmanić nije odgovarao na pozive za komentar smo pitali još uvijek aktualnog gradonačelnika Ivicu Puljka koji je kazao da će danas razgovarati sa svim partnerima, a sutra sa svim političkim opcijama nakon čega će donijeti rješenje koje će biti prihvatljivo, a to je da idu na sve izbore. Kaže da je ta izjava njegovog zamjenika "možda bio nesporazum".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi tražimo rješenje u kojem ćemo raspustiti Gradsko vijeće i idemo svakako dati ostavku te da idemo na zajedničke izbore. To je kako su svi politički akteri u gradu Splitu suglasni s tim osim Keruma. Mislim da sada tu nema problema, povući ćemo se, Gradsko vijeće će se raspustiti i idemo na izbore za sve tri razine", rekao je Puljak.

Upitan hoće li pravni lijek potražiti na Upravnom sudu s obzirom na to da Ministarstvo pravosuđa i uprave očito drugačije od svih pravnih stručnjaka tumači Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi Puljak je odgovorio da je njima u interesu da se izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće održi u vrijeme kotarskih izbora i to je nešto što će oni dogovoriti sa svim političkim akterima u gradu Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo