rasplet političke krize? / Pulski gradonačelnik za RTL Danas: 'Nema koalicije s HDZ-om i SDP-om. Ovo je suradnja radi deblokade grada'

Nezavisni Zoričić obratom došao do većine u gradskom vijeću - Možemo! je s čela vijeća srušen uz potporu SDP-a i HDZ-a

3.8.2022.
20:43
VOYO logo

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić (nezavisni) uživo je razgovarao za RTL Danas i komentirao aktualna gradska politička previranja.

Na novinarsko pitanje, je li koalirao s SDP-om i HDZ-om, rekao je: "Nikakve nove koalicije nema. Nitko od tih novih, koji su odlučili odblokirati grad koji je bio blokiran angažmanom, netrudom platforme Možemo!, odlučili su tako pomoći. Nema nove koalicije i nitko od tih ljudi nije tražio nikakve sinekure, nema potpisivanje sporazuma, To bi bila suradnja na projektima da grad ne bude blokiran. Moji nezavisni rječnici i ja kao gradonačelnik tražili smo nove izbore."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, hoće li oni glasovati za sve projekte, rekao je da nitko nije obvezan, ali da vjeruje da će poduprijeti projekte važne za razvoj grada. "Nema novih koalicija, vjerujem da ćemo sada lakše moći promovirati projekte, ovo je novi početak", rekao je.

Image
u sklopu svjetske turneje /

Pula visoko na koncertnom radaru: Tame Impala stižu na krilima viralnog hita s Dianom Ross

Image
u sklopu svjetske turneje /

Pula visoko na koncertnom radaru: Tame Impala stižu na krilima viralnog hita s Dianom Ross

Ponovio je više puta da nema potpisivanja sporazuma, a na pitanje je li prevario birače, odgovorio je: "Prevario bih ih kad ne bih ostvario projekte koje sam najavio. Ovo je bio jedini način da odblokiramo grad, ovo je prešlo svaku granicu dobrog ukusa, i ljudima je to dosadilo. Vjerujem da 12 vijećnika, vjerujem i više, da će podupirati projekte za razvoj grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matematika je sva u tome. Sve projekte koje sam najavljivao realizirat će se, lakše ili teže vidjet ćemo. Dosadašnjih 12 ruku bilo je za smjenu dosadašnje predsjednica gradskog vijeća. Ponavljam, nemam novih koalicija nego ćemo na sjednicama vidjeti je li to dobro za razvoj grada."

Dodao je da on kao gradonačelnik i njegovi rječnici ne ovisimo o rukama kolega iz ostalih stranaka.
Komentirao je i nesretni događaj u kojem su mladića pretukli jer nije platio ručak: "Kontaktirao sam policiju koja radi na izvidima, osuđujem svako naselje, nije primjereno, ali policija mora prosuditi što je i tko napravio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo