'Molitvena zajednica Jeruzalem' / Punica nasjela na prijevaru: 'Na skidanje uroka i kojekakve vještice potrošila oko 100 tisuća eura'

Image
Foto: photos.com

Cijela situacija prijavljena je policiji, a trenutno je u tijeku sudsko vještačenje

18.12.2018.
9:39
photos.com
VOYO logo

"Novac je godinama nestajao iz obitelji. Moja se punica godinama zaduživala, plaćala je skidanje uroka, kojekakve vještice i štrigune. Na kraju je prodala obiteljsko zemljište, a na poklone, putovanja i automobile, koje je donirala članovima "Molitvene zajednice Jeruzalem", potrošila je otprilike 100.000 eura. Žena i ja živimo u strahu. Sutra će joj možda pasti na pamet da im pokloni i ostatak imovine", ispričao je jedan Puljanin, zet spomenute gospođe koji je želio ostati anoniman, za Glas Istre.

Malo tko bi povjerovao u toliko bizarnu priču. Puljanin ni sam nije siguran koliko točno sve to traje. Kaže da je ljudima iz "Molitvene zajednice Jeruzalem", koji su iskoristili njegovu punicu, stalo samo do zarade. Napominje da to što oni rade nema veze s vjerom. Cijelu su situaciju prijavili policiji, a trenutno je u tijeku sudsko vještačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Punicu su otkrili prije nekoliko godina kad je odlučila prodati obiteljsko zemljište. Od prodaje je dobila čak 880.000 eura, a od cijelog tog iznosa nije ostalo ništa. Osim toga, nagomilala je dugove koje sad njena kći i zet moraju vraćati. Od tog dolazi i strah da se takvo što ne ponovi. Punicu nitko ne može odgovoriti od trošenja novca i moguća je daljnja rasprodaja obiteljske imovine. Zet je rekao kako bi njegova punica radije potrošila novac na misu nego na hranu.

Pod utjecajem "Molitvene grupe Jeruzalem" događaju se čudne stvari, istaknuo je Puljanin. Smatra da njegova punica nije jedina žrtva te molitvene skupine i ostalih ljudi koji tvrde da pričaju s Isusom, padaju u transove, skidaju uroke, a čak liječe i stada goveda u podnožju Učke! Takvih, kazao je, u Puli i cijeloj Istri ima napretek. To su šarlatani koji labilnim osobama ispiru mozak, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo